GYIK

Gyakran Intézett Kérdések

Üdv a LaMôme Shop kérdések és válaszok oldalán, ahol igyekszünk megválaszolni a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a termékekről, az elérhető szolgáltatásokról, fizetésről, adatkezelésről és még sok egyéb dologról.

Gyakran Intézett Kérdések

Üdv a LaMôme Shop kérdések és válaszok oldalán, ahol igyekszünk megválaszolni a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a termékekről, az elérhető szolgáltatásokról, fizetésről, adatkezelésről és még sok egyéb dologról.

1. Általános kérdések

2. Termékek és szolgáltatások

3. Fiókkezelés

4. Rendelés és szállítás

5. Fizetési információk

6. Kapcsolati információk

7. Termékek visszaküldése
8. Adatkezelés

1. Általános kérdések

Milyen visszaküldési lehetőséget kínál a LaMôme?
Az online vásárlások esetén a 45/2014-es Kormányrendelet alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illeti meg az online webáruházban vásárlót - néhány speciális esetet kivéve. 

 A La Môme Shop a jogszabályban meghatározott kötelezettségeit meghaladva 30 napos elállási (visszaküldési) lehetőséget biztosít vásárlóinak minden termékére (a kozmetikai termékek esetében csak bontatlan csomagolás esetén).

A célunk a vásárlók hosszú távú bizalmának elnyerése és elégedettségük biztosítása. Elvünk, hogy az élet része a változás és előfordul, hogy egy vásárlási helyzet akár pár hét múltán is máshogy alakulhatna bizonyos körülmények megváltozása okán. Kifejezett célunk, hogy a La Môme Shop egyetlen vásárlójában se keltsen szorongást egy vásárlási helyzet, ezért 30 napig kérdés nélkül visszavesszük a nem használt termékeket és visszatérítjük azok árát.
Biztonságos a fizetés a LaMôme Shopon?
Igen, fizetési kapunak a Világ egyik legbiztonságosabb nemzetközi szolgáltatóját, a Stripe-ot, illetve a Magyarországon már megszokott OTP Simplepay-t választotta a La Môme, mely a legmagasabb biztonsági követelményeknek is megfelel.

2. Termékek és szolgáltatások

Termékek keresése
Nem találod, amit keresel? A fejlécben, a menü jobb oldalán a nagyító ikonra kattintva aktiválhatod a keresőt. Kereshetsz terméknévre, gyártóra, cikkszámra, vagy akár olyan tág fogalmakra is, mint például az, hogy "szundikendő", vagy "babafészek". A kereső a teljes termékadatbázisban képes keresni, sőt, a legnépszerűbb kereséseket fel is ajánlja neked.
Hogyan találom meg egy adott márka összes termékét a LaMôme Shopban?
Ezt többféleképpen is megteheted. Egyrészt minden termék oldalán feltüntetjük a gyártót, mely egyben egy hivatkozás is az adott gyártó termékeit tömörítő kollekcióhoz. Csak kattints a gyártó nevére és a LaMôme Shop máris kilistázza számodra az adott gyártó összes termékét.

Amennyiben meglátod a gyártó logóját valamelyik oldalunkon, a logóra kattintva ugyanezt az oldalt éred el.
Ajándékot keresel?
A tökéletes ajándékot keresed? A LaMôme Shop egy egész kollekciót kínál számodra a hasznos, minőségi ajándékokból, a LaMôme blogon pedig számos ajándékötlettel kapcsolatos cikket találsz.

Ha végképp tanácstalan lennél, javasoljuk, hogy fontold meg egy LaMôme ajándékkártya lehetőségét; nincs Mami, aki ne örülne ennek, és ha a 30 ezer forintos, vagy nagyobb kártyák egyikét választod, akkor még a szállítás is ingyenes lesz!
Elfogyott termékek
Vannak termékeink, melyek különösen nagy népszerűségnek örvendenek, így előfordulhat, hogy kifogynak a raktárból - de ne add fel, megoldjuk:

Az elfogyott termékek esetében csak add meg az e-mail címedet és beszerzőink felkutatják neked a terméket; még akkor is, ha egyedül te rendelnél belőle. Pár nap türelmedet kérjük, és amint újra lesz raktáron a termék, elsőnek fogunk értesíteni téged egy e-mail üzenet formájában.

3. Fiókkezelés

Elfelejtett jelszó
Amennyiben elfelejtetted a jelszavadat, csak kattints a bejelentkezésnél, a sárga gomb alatt található szöveges "Elfelejtetted a jelszavadat?" linkre, add meg az e-mail címedet és e-mailben elküldjük az új jelszó beállításához szükséges információkat. Amennyiben nem akarod azon az oldalon keresgélni a linket, ide kattintva is beállíthatsz új jelszót.
Hogyan menthetem el a kívánságlistára, ami érdekel?
Csak jelentkezz be és a termékoldalakon, illetve a kollekciók oldalain egyaránt megtalálható szivecske ikonra kattintva a Kívánságlistára helyezheted, ami tetszik, de inkább későbbre tartogatnád. A főmenüben található ikonra kattintva bármikor eléred a Kívánságlistádat.
Hogyan menthetem el a kívánságlistára, ami érdekel?
Csak jelentkezz be és a termékoldalakon, illetve a kollekciók oldalain egyaránt megtalálható szivecske ikonra kattintva a Kívánságlistára helyezheted, ami tetszik, de inkább későbbre tartogatnád. A főmenüben található ikonra kattintva bármikor eléred a Kívánságlistádat.

4. Rendelés és szállítás

Rendelés módosítása
A La Môme Shop felületén leadott rendelés a rendelés összegzéséig módosítható. Ez az online fizetés vagy az utánvét opció előtti utolsó lépés, innen még vissza lehet térni a webshopba és módosítani a rendelés részleteit.

A rendelés leadását követően a módosításra elvileg nincs lehetőség, azonban a gyakorlat az, hogy a rendelések összekészítése még 1-2 óráig eltart, ebben az időintervallumban tehát érdemes megkeresni az Ügyfélszolgálatot telefonon a módosítási igénnyel - hacsak fel nem vette már a futárszolgálat a rendelést, akkor készséggel segíteni fognak és a vásárló kívánságának megfelelően módosítani fogják a rendelést.

 Amennyiben a rendelést a futárszolgálat már felvette, akkor módosításra a kiszállításig nincs lehetőség, ugyanakkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy a termékek (kevés kivételtől eltekintve) a La Môme-nál nem csak a törvényben meghatározott 14 napig, hanem teljes 30 napig díjmentesen visszaküldhetőek.
Rendelési státuszok
Amennyiben a La Môme Shop fogadta a rendelésedet, az feldolgozás alatt van. Kollégáink általában még a rendelés napján átadják a csomagot a futárszolgálatnak, és a csomag elindul hozzád. Amennyiben a termék külső raktárban van, érdemes még 3-4 napot rászámolni a szállítási időre - ennyi idő kell ahhoz, hogy a külső raktárból beérkezzen a központi raktárunkba az áru.

5. Fizetési információk

Milyen fizetési módok működnek a LaMôme Shopon?
Jelenleg kártyás fizetésre, Apple Pay-en keresztüli és utánvétes fizetésre van lehetőség a LaMôme Shopon. Mivel a La Môme Shop a Stripe nemzetközi fizetési szolgáltató és az OTP Simplepay mellett tette le a voksát, így az összes nagyobb kártyakibocsátó (Visa, MasterCard, Maestro, Amex, stb.) kártyáit elfogadja a fizetési rendszerünk.
Van lehetőség utánvétes fizetésre?
Vásárlóink kényelmének, illetve a biztonságérzet fokozása érdekében webshopunk bevezette az utánvétes fizetési lehetőséget is. Az utánvéttel történő fizetés esetében a vásárló az Eladó partnereként közreműködő futárszolgálat munkatársának fizetheti meg, a futárszolgálat által elfogadott módon (bankkártyával vagy készpénzzel) a megrendelt termék(ek) vételárát.
Van lehetőség utalásos fizetésre?
A későbbiekben tervezzük, hogy banki utalással lehet majd fizetni a LaMôme Shop felületén, de egyelőre ez a fizetési metódus még nem áll rendelkezésre.
Biztonságosan lehet fizetni bankkártyával?
A LaMôme-nál a biztonságot a fizetési megoldás tekintetében is rendkívül komolyan vesszük. Ezért a Magyarországon népszerű és megbízható OTP Simplepay mellett egy másik online bankkártyás fizetési rendszert, a Stripe-ot is használjuk. 

A Stripe a Világ egyik legmegbízhatóbb, "PCI DSS compliant" biztonsági minősítésével rendelkezik, ami a PayPal és a nagy kártyakibocsátók online megoldásainak biztonsági színvonalát jelenti. A

 Stripe ugyanakkor beépül a LaMôme Shop motorjaként szolgáló Shopify webshop motorba, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fizetés során nem kell felugró ablakokban kevésbé átgondolt felhasználói interface-el működő hazai fizetési megoldásokkal bajlódni; épp ellenkezőleg: a vásárlás egyszerre tökéletesen biztonságos, ugyanakkor könnyen, gyorsan és felesleges extra autentikáció nélkül kivitelezhető.

6. Kapcsolati információk

Hogyan léphetek kapcsolatba a LaMôme Shoppal?
Csak hívd a Kapcsolat oldalunkon megadott telefonszámot: +36 30 471 3926 , vagy töltsd ki az űrlapot. Igyekszünk villámgyorsan válaszolni bármilyen felmerülő kérdésedre. Telefonon ebben az időszakban érsz el minket:
Hétfő-Péntek: 9.00 és 17.00 között 
Hétvégén és ünnepnapokon: Zárva

7. Termékek visszaküldése

Az online vásárlások esetén a 45/2014-es Korányrendelet alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illeti meg az online webáruházban vásárlót - néhány speciális esetet kivéve.

A LaMôme Shop a jogszabályban meghatározott kötelezettségeit meghaladva 30 napos elállási (visszaküldési) lehetőséget biztosít vásárlóinak minden termékére (a kozmetikai termékek esetében csak bontatlan csomagolás esetén).

A célunk a vásárlók hosszú távú bizalmának elnyerése és elégedettségük biztosítása. Elvünk, hogy az élet része a változás és előfordul, hogy egy vásárlási helyzet akár pár hét múltán is máshogy alakulhatna bizonyos körülmények megváltozása okán. Kifejezett célunk, hogy a LaMôme Shop egyetlen vásárlójában se keltsen szorongást egy vásárlási helyzet, ezért 30 napig kérdés nélkül visszavesszük a nem használt termékeket és visszatérítjük azok árát.

8. Adatkezelés

Milyen adatkezelést folytat a LaMome International Kft?
A LaMome International Kft, mint adatkezelő az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet a továbbiakban: „GDPR”) értelmében az alábbi jogalapokon és az alábbi célokból kezeli a Honlapot használók és a szolgáltatások igénybe vevő, valamint a hírlevelekre feliratkozók (a továbbiakban együttesen: Felhasználók) által a megadott adatokat:

Online vásárlás teljesítése
Online fizetés és számlázás
E-mail marketing kommunikáció

Az adatkezelés részletes módjáról az Adatvédelmi tájékoztató szolgál részletes informcáiókkal.
Hol tárolja az adatokat a LaMome International?

A lamome.hu weboldal tekintetében tárhelyszolgáltatóként vesszük igénybe a Shopify International Ltd. (székhely: c/o Intertrust Ireland, 2nd Floor 1-2, Victoria Buildings, Haddington Road, Dublin 4, D04 XN32, Írország) szolgáltatását. Az adatok biztonsága érdekében a teljes adatállományról biztonsági mentést készítünk. Az adatok fizikai tárolásának helyszíne: Németország, Farnkfurt, DataCenter

Leiratkozhatok a hírlevélről?

Természetesen igen! Kattints bármely e-mail üzenetünk láblécében a Leiratkozás gombra, vagy iratkozz le ezen a linken keresztül.