Hidratáljunk okosan!

Testtömegünk 60 %-át víz képezi, ebből következik, hogy a folyadékpótlás rendkívül fontos. A víz kiemelkedő szerepet játszik testünk hűtőrendszerében, a szöveteken keresztül tápanyagokat szállít, és a vér megfelelő koncentrációját biztosítja. Nem csak a nyári, de a téli időszakban is elengedhetetlen, hogy sok folyadékot fogyasszunk, és ez fokozottan érvényes a gyerekeinkre is. Nálunk kezdetben voltak ezzel nehézségek, de hála néhány apró trükknek, sikeresen megoldottuk a problémát. Erről bővebben a múltkor olvashattatok.

Az első tippem, hogy ne egyszerre igyunk nagy mennyiséget, inkább kortyonként, folyamatosan vegyük magunkhoz a folyadékot. Legjobb, ha mindig tartunk magunknál egy fél literes flakont, amit napközben bárhol újratölthetünk. Gyerekeknél és időseknél ez még fontosabb. A hideg, szeles időjárás egyik legjellemzőbb „tünete” a száraz, repedezett, hámló bőr, amit a tél végi regenerálás második lépéseként hidratálni kell. A szakemberek szerint a napi minimum másfél liter folyadékbevitel az optimális, lehetőleg víz, cukrozatlan zöldség- és gyümölcslé formájában, vagy például herbateaként, amely íze és illata kiteljesedéséhez hozzájárulhatunk, ha azt tiszta, szűrt BWT vízzel készítjük. Avízhiányos bőr legjobb barátai a szappan, valamint a színezék- és tartósítószermentes hidratálókrémek is. A legkönnyebb persze, ha friss és finom ízű folyadékkal érjük el ezt a kijelölt mennyiséget, amiben segít, ha akár otthon, az iskolában vagy a munkahelyen a Magnesium Mineralizer szűrőt használjuk, amivel kellemessé, ízletessé varázsolhatjuk a csapvizet. Gyors, egyszerű és praktikus. A BWT plusz helyet sem foglaló, konyapult alá beépíthető vízszűrőjével nem kell többé nehéz ásványvizes palackokat hazacipelnünk, megoldanunkazok tárolását és gondoskodnunk a szelektív hulladék gyűjtéseről. Nem terheljük környezetünket az üres műanyagokkal, továbbá megszűnik a visszaváltható palackok tisztításából származó vízpazarlás is. Nem csak mi járunk jól, de a pénztárcánk is 😉

Szerzőről.

Mádai Vivien
Szerzőnek 71 cikke van
Tudj meg többet Mádai Vivien

25 éves vagyok, tavaly végeztem a Színház és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán. Van egy csodálatos férjem, aki a világ legjobb embere. ( az ő papírja már hivatalos )
Lassan 5 éve dolgozom televízióban mint szerkesztő és műsorvezető. És imádtam/ om.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események