A nagy téli bőrápolási emlékeztető.

A téli bőrápolási rutinom mindig több lépésből áll, mint a nyári. Ennek az egyik oka, hogy ebben az időszakban a hideg időjárás sokkal jobban igénybe veszi a bőröm. Ám évszaktól függetlenül, nálam az első és legfontosabb lépés mindig a bőr megfelelő tisztítása!

A hidratáló, ránctalanító hatóanyagok csak tiszta bőrön keresztül tudnak felszívódni és a legmélyebb rétegekbe is behatolni. A bőrápolás első lépése tehát a reggeli alapos arctisztítás, amit végezhetünk langyos folyóvízzel és kímélő sminklemosóval is. Hetente egyszer bőrradírozás is javasolt, ami segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és kisimítani a hámló részeket. Na ez az, amit én gyakran elfelejtek, de “hála Istennek”  a bőröm gyakorta emlékeztet rá! 🙂 Ezt követően kamillás gőzöléssel tágíthatjuk a pórusokat, hogy a hidratálás még hatékonyabb legyen. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy kiváló minőségű vízzel tisztítsuk bőrünket. A selymesen lágy BWT víz nemcsak a kíméletes tisztításhoz, hanem bőrünk puhaságának megőrzéséhez, a kellemes bőrérzethez is hozzájárulhat.

Télen a hideg, szeles idő, valamint a szobákban lévő száraz, meleg levegő különösen igénybe veszi bőrünket. A bőr kiszárad, ezáltal érzékeny, húzódik, esetenként hámlik. Ilyenkor nagyobb hangsúlyt kell fektetni a hidratálásra! Az otthoni rendszeres megfelelő bőrápolás mellett én gyakran kérem szakember segítségét is, egy gyors vitaminpótlás, vagyegy ásványi agyagos pakolás mindig csodákra képes, és a legfáradtabb anyuka arcot is képes újra üdévé varázsolni. Persze tudom, hogy a téli időszakban könnyebben elhanyagoljuk ezeket a az alap dolgokat, de egy kis odafigyeléssel még időben fordíthatunk a dolgokon!:)

Hajrá Mamik!☺️

 

Szerzőről.

Mádai Vivien
Szerzőnek 71 cikke van
Tudj meg többet Mádai Vivien

25 éves vagyok, tavaly végeztem a Színház és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán. Van egy csodálatos férjem, aki a világ legjobb embere. ( az ő papírja már hivatalos )
Lassan 5 éve dolgozom televízióban mint szerkesztő és műsorvezető. És imádtam/ om.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események