Mosni jó!…

Sok témát érintettünk már, de valahogy a házimunka mindig kimaradt a sorból. Sokat gondolkodtam, vajon miért történt ez így, és arra jutottam, hogy amikor erről akartam mesélni nektek, valószínűleg éppen vagy mosogattam, vagy mostam, utána pedig mindent kívántam, csak éppen azt nem, hogy még írjak is nektek erről. 🙂 Pedig kell, mertmost kapaszkodjatok, tudom, hogy nehéz kimondani, de az anyaság, a család szerves része a házimunka. Nálunk legalábbis biztosan. Arra gondoltam, összeszedek nektek néhány tippet, hogyan lehetne könnyebbé tenni ezt az egész mizériát, úgy, hogy az alvásidőbe beleférjen plusz egy Született feleségek rész is. 🙂 Szóval! A mosogatásnak és ablakpucolásnak számos olyan apró trükkje van, amivel gyorsabbá és hatékonyabbá tehető ez a munka. Hogy a mosásról és babaruhákról már ne is beszéljek. Biztos nektek is ismerős, hogy egy-egy mosás után milyen kemény és gyűrött tud lenni az egykori baba illatú pihepuha rugdalózó. Aztán persze gőzölöd, húzod, teregeted, de valahogy sehogy nem akarja az igazat.

Az elmúlt 3 évben, miután felvásároltam a fél kisboltot ecetből, a legjobb gőzölős vasalóból és társaiból, úgy döntöttem, a probléma gyökerénél keresem a megoldást. A megoldást, ami a mi esetünkben a kiváló minőségű víz! Talán első hallásra nem ez tűnik kézenfekvőnek, és azt gondolod, hogy víz és víz között nincs különbség, pedig a víz keménységének foka nem mindenhol egyezik meg, ugyanakkor ez egy nagyon fontos és meghatározó tényező. A kemény víz okozta vízkőlerakódás nemcsak foltot hagy mindenen, hanem tönkre is teheti drága berendezéseinket, a kemény vízzel mosott ruha tapintása pedig durva érzetet kelthet.

Manapság már számos változata létezik a mosógépeknek, mosószereknek és öblítőknek egyaránt, melyekkel elvileg a ruhák megőrzik a puhaságukat. Ezek azonban nem csak, hogy drágák, de számtalan mesterséges anyagot is tartalmaznak, melyek nem csak a felnőtteknél, de a babáknál is allergiás reakciót válthatnak ki. Arról nem is beszélve, hogy az illatuvalahogy sosem túl tartós.

A legkifizetődőbb módszer, ha eleve “lággyá” tesszük a hálózatról érkező vizet. Erre a legjobb megoldás, ha BWT vízlágyító berendezést építünk be (http://bwtviz.hu/termek-kategoriak/vizlagyitas) , így egy egyszeri beruházással számos előnyhöz juthatunk: többé nem kell az ecet a vízkövek súrolásához, és ami nekem a legnagyobb bosszúságot okozza, nem kell külön átmosni vele időről időre a háztartási berendezéseket. Ha lágy vizet használunk a mosáshoz, akár fele annyi mosószerrel is megőrizhetik ruháink eredeti puhaságukat, színüket, és megelőzhetjük idő előtti elhasználódásukat. Így kevesebb kemikáliával biztosíthatjuk ruháink frissességét és tisztaságát, ezért takarékos és környezetbarát megoldás is. Kevesebb bajlódás és súrolás, több szabadidő, és egy kicsit legalább óvtuk is a környezetünket… igazi baba-mama barát megoldás.

Amennyiben szeretnétek megtudni, hogy a ti otthonotokban milyen a víz keménysége, az alábbi linken ingyenes  tesztet tudtok kérni: http://bwtviz.hu/vizkemenyseg-tesztet-brossura-keresre

Szerzőről.

Mádai Vivien
Szerzőnek 71 cikke van
Tudj meg többet Mádai Vivien

25 éves vagyok, tavaly végeztem a Színház és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán. Van egy csodálatos férjem, aki a világ legjobb embere. ( az ő papírja már hivatalos )
Lassan 5 éve dolgozom televízióban mint szerkesztő és műsorvezető. És imádtam/ om.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események