Egy kikattant Anyuka gondolatai

Zárógondolat a mai napról, azaz kérek egy tripla B52-t intravénásan.

– Minek a gyerekenek mindenféle elzásrohadjonmeg ágyhuzat, ha közli, hogy a mi ágyunkban a legjobb és fessük át a szobáját olyan színűre, mint a miénk. Akkor majd TALÁN a sajátját is szeretni fogja annyira, mint a miénket. Igazából csak azért szereti a szobáját, mert reggel, csukott ajtónál nem hallja Öcsi örömódáját. Bár, amióta nem kell elaltatni és felfedezte, hogy egyedül is álomba tud merülni, azóta már csak a saját ágyában akar aludni, és a miénk az rossz.
– Minek hiperszuper gyerekszoba, ha a falon felfedezhető a csokis tenyérlenyomat, az összefirkált tapéta, a telematricázott ruhásszekrény, az összevízfestékezett szőnyeg, a famlatricától foltos fal, szőnyegbeköpködött rágó – az legalább kivágható, mint a májusfa.
– Minek veszek mindenféle ökobiohiperállatijó gyerekfürdetőt, ha az én tusfürdőm egésze Öcsire van locsolva, mert ugye “Anyaaaaaaa, így jobb illata lesz neki!” Végülis, igaza van. Lányom, vág az eszed, mint a zsilett penge.
– Minek a hosszú haj, ha csomós, nemakarommegmosni, nefésüljmeg, elzásrafond, nevágassukle, fáj, sír, buta haj.
– Minek a gyereknek szép ruha itthonra, ha lehányja, összef.ssa, lezabálja répával, barackkal, amit a jó Isten sem tud kiimádkozni a textilből, nemhogy én. A vízfestékről, temperáról ne is beszéljünk. És arról sem, hogy az Elzásruhát még a klotyózáshoz sem vesszük le. Jahjj de nem ám! A koronát sem. Mert a sz.rásnak is adjuk meg a tiszteletet. Napersze.
– Minek a Kerekmese, ha Beyonce-re rázza a tüllszoknyás segguszát, mert anya te is így csináltad iskolás korodbaaaaaaan??? Így ám, Kedveslányom, deazért Malibu-narancsot meg ne lássak a kezedben!!
– Minek hasmenéses diéta idején simakrumplival kínozni a gyereket, ha a kacsazsíros-paprikásért ordít, mert én azt eszem. Az utcán is hallják a bőrtépő visítást, hogy mutter egy szemét köcsög, amiért íztelen krumplit akar adni a kölöknek. Gyere, edd, sz.rokbele, én szóltam!!! Nyomorult élet, pokoljárás.
– Minek a macskás kulalap, ha a mi klotyópapírunk a jó, mert az anyáé, az “felnőttpuncis” és ő óvodásan, ugye, felnőtt. Koravén.
– Minek a harmadik Barbie baba is Édeslányom, ha neked Öcsi lendkerekes kisautói az ászak… ezt mondjuk nem értem. Öcsi meg barbizik. Mint a 2008-as Ándzselina Dzsoli film; Elcserélt életek. Mondjuk a Dédi által épített babakocsi mindkettőjüknél menő, mint a Justin Bieber. Mászóbabaként nyalogatni az utcai saras cipőt nem is olyan szokatlan. Persze, kend össze a gatyádat is vele!! Remélem, kutyasz.ros. Amúgy tiszta család vagyunk.
– Ja és felesleges mindenféle játék, ha Öcsit legjobban a hordozható matávos készülék hangja nyűgözi le, ahogy a kacsap.csa-magasságra helyezett tévé képernyőjét b.szkodja vele, be is repedt. Már szétszerelte a házimozi mélynyomóját, tönkretette a távkapcsolót, kinyírta az exmatávos telókészüléket, összetörte a narancsfacsaró kancsóját, letépte a cipősszekrény fogantyúját, leszakította a tapétát és a szobájában a shaker-versenyt megnyerve a fal felé rázta ki a cumisüvegéből a kakaót. Az 1 éves szülinapjára kapott egy tekercs csomagolópapírt is, annak legalább örült és hasznát vette.

– És leginkább minek van almapálinka a hűtőben, ha nem is iszom belőle???

Szerzőről.

Gál Dóra
Szerzőnek 22 cikke van
Tudj meg többet Gál Dóra

Sziasztok!

Anyaságom említésre méltó pillanait/tapasztalatait/néhány kedves történetét szeretném Veletek megosztani nyíltan és őszintén, a kendőzetlen igazságokkal együtt. Egy-két bejegyzésemet viszont vidám hangnemben írom, hogy a káoszos napok között is legyen egy kis móka és kacagás. Ugyanakkor úgy érzem, komolyan is kell foglalkozni anyai lelkünkkel, hiszen mindannyian egy eddig ismeretlen világba csöppenve idegenként álltunk az újdonsült érzések, félelmek előtt.
30 éves vagyok, két kis szöszi boldog, büszke anyukája.
Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen szuper közösségnek blogolhatok és remélem, Ti is hasonló érzésekkel olvassátok majd a történeteimet.
Szeretettel,
Dóri

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események