Üzenet

Drága Olvasóm,

Tudod, mekkora dolgot vittél véghez? Megalkottál egy kis életet a társaddal. A ti csodás kettősötök csodás hármassá/négyessé… bővült. Minden apró kis mozdulata, rezdülése téged, titeket idéz.
Ha nem is ismerjük egymást, de egyetlen közös dolog van bennünk; valaha mindkettőnk testében két szív dobogott. Lehet, hogy a jó Isten többször is megcsókolta a hasunkat, hogy ne csak egyszer élhessük át ezt a csodát.

Egy anya a szülés, születés pillanatát – ami történjen BÁRHOGY – SOHA nem felejti. Legyen a szülés gyors, lassú, hirtelen, apás, nem apás, császár: ÉLETET AD. És minden óvodai ünnepélyen, minden lázas állapotban, minden iskolai ötös/egyes/intő esetében bevillan. Minden alkalommal, amikor az útvonalunk mentén felbukkan a kórház, érezzük a szagokat, a hasító fájdalmat, az euforikus érzést, amikor EGYÜTT SZÜLETTÜNK. Aztán akkor is, amikor majd tiniként szembeszáll velünk, vagy bármikor az életben. És akkor is, amikor majd ő lesz szülő.

Életet adunk.

Ettől vagyunk anyák, ettől válunk anyává, ettől szép, ettől IGAZ…

Kívánok Neked az anyaságban szépséget, minden kudarcával. Te ott leszel neki életed végéig, ott leszel neki MINDIG. Ott leszel az első egyedül töltött óvodai napon a zsebébe eldugott zsebkendőben, hogy érezze – ez tőled van. Hátul fogod őt várni a ballagásnál, mert mellette ciki. Ott leszel a szívében, amikor édesanya/édesapa lesz.
Így, vagy úgy, de ott vagy.

Örökké.

Mert, bár, az apák finomíthatnak a helyzeten, lehetnek szigorúak, követelhetek teljesítményt, lehetnek játszópajtások, szembe szállhatnak az iskola igazgatójával, de SOHA nem lesznek anyák…

Soha nem fogják érteni a titkot.

Az életet mi adjuk, mi adtuk, TE ADTAD!

❤️ Ez az igazi szeretet. ❤️

Szerzőről.

Gál Dóra
Szerzőnek 22 cikke van
Tudj meg többet Gál Dóra

Sziasztok!

Anyaságom említésre méltó pillanait/tapasztalatait/néhány kedves történetét szeretném Veletek megosztani nyíltan és őszintén, a kendőzetlen igazságokkal együtt. Egy-két bejegyzésemet viszont vidám hangnemben írom, hogy a káoszos napok között is legyen egy kis móka és kacagás. Ugyanakkor úgy érzem, komolyan is kell foglalkozni anyai lelkünkkel, hiszen mindannyian egy eddig ismeretlen világba csöppenve idegenként álltunk az újdonsült érzések, félelmek előtt.
30 éves vagyok, két kis szöszi boldog, büszke anyukája.
Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen szuper közösségnek blogolhatok és remélem, Ti is hasonló érzésekkel olvassátok majd a történeteimet.
Szeretettel,
Dóri

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események