Érted ver a szívem

Egy évvel ezelőtt a nappalinkban szereltük fel a testvérfellépőt a babakocsidra. Már minden készenlétben várta jöttödet, pedig még egy hét hátra volt az érkezésed becsült dátumáig. Nagy boldogan tesztelte nővéred a fellépegetőt – ő így hívta. Az utolsó igazításoknál el kellett mennem pisilni és a wc- ről küldtem egy üzentet Anyunak, hogy “szerintem szülni fogok”. Olyan erős volt ez a megérzés, hogy biztosra vettem. Még utoljára megsimogattam a kiságyban a frissen vasalt ágyneműdet…
Hajnalban pedig jeleztél nekem, hogy nemsokára találkozni fogunk.

Amikor megpillantottalak a paraván fölött, betöltötted a szívem minden olyan zegzúgát, ami beleroppant az évekkel ezelőtti fájdalomba. Feltöltöttél boldogsággal és szeretettel, békével és megnyugvással. Te gyógyítottad meg a lelkem. Te mutattad meg nekem, milyen átélni a boldogságot a műtőágyon. Veled lett teljes a családunk. Te tettél másodszor is édesanyává.

Együtt születtünk.

Minden nap bevillannak képek, érzések, illatok, szagok az érkezéseddel kapcsolatban. Belém égett minden fájdalom, könnycsepp, mosoly, sóhaj az idők végezetéig. Nem volt zökkenőmentes az érkezésed, mert nem sokon múlt, hogy…

De Veled akartam maradni.

Veletek akartam maradni.

Mert Melletetek a helyem.

Ezért élek.

Ezért lélegzem.

A legkritikusabb pillanatokban is Érted vert a szívem.

Holnap meggyújtjuk az első szál gyertyádat a tortádon. Egész nap azt készítettem, belepusztultam volna, ha nem engem ér ez a megtiszteltetés. Eltelt egy év a születésed óta, ami életem legrövidebb éve volt. Valami megmagyarázhatatlan boldogság, büszkeség és egy cseppnyi szomorúság foglal helyet a szívemben. De hogy lehetek ilyen hülye, hogy szomorkodom? Inkább sajnálkozom. Sajnálom, hogy ilyen gyorsan telik az idő.

Bárcsak újra foghatnálak, amikor megszülettél…

Próbáltam Veled minden létező pillanatot megélni és átélni, hogy mindig száz százalékosan ott legyek Neked. Nem akarok soha egyetlen mosolyodról sem lemaradni. Mindig akarom puszilni a kis kezeidet, érezni az illatodat, gyönyörködni a mosolyodban.

Szeretlek, imádlak, de úgy, hogy ez már beteges. Teljesen beléd habarodtam, elraboltad a szívemet, a lelkemet. Te tetted a testvéredet nővérré, minket pedig kétszeres szülővé. Soha nem lehetünk Neked eléggé hálásak ezért. A holnapi nap mindegyikünk ünnepe lesz.

Szeretünk Téged, szeretünk Titeket, amíg csak élünk és még utána is.
Isten éltessen, drága Kisfiam! Köszönöm, hogy az Édesanyád lehetek. ❤️

Szerzőről.

Gál Dóra
Szerzőnek 22 cikke van
Tudj meg többet Gál Dóra

Sziasztok!

Anyaságom említésre méltó pillanait/tapasztalatait/néhány kedves történetét szeretném Veletek megosztani nyíltan és őszintén, a kendőzetlen igazságokkal együtt. Egy-két bejegyzésemet viszont vidám hangnemben írom, hogy a káoszos napok között is legyen egy kis móka és kacagás. Ugyanakkor úgy érzem, komolyan is kell foglalkozni anyai lelkünkkel, hiszen mindannyian egy eddig ismeretlen világba csöppenve idegenként álltunk az újdonsült érzések, félelmek előtt.
30 éves vagyok, két kis szöszi boldog, büszke anyukája.
Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen szuper közösségnek blogolhatok és remélem, Ti is hasonló érzésekkel olvassátok majd a történeteimet.
Szeretettel,
Dóri

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események