SZUPER ANYA VAGY!

Reggel 8:42 van. Nemrég indult csak a napom, de már felkeltettem két gyereket, megmostam a fogukat, megpisiltettem őket. Arcot mostam nekik, levettem róluk a pizsamát, felöltöztettem őket. Én is túl vagyok a reggeli rituálén. Amíg a fiúk a cipőjüket húzták én gyorsan arcot rajzoltam magamnak, hogy azért kinézzek valahogy, majd betuszkoltam őket az autóba. Visszamentem a pandáért, majd a nyusziért, majd a mentőautóért és a tűzoltóért is. Sikeresen beadtam őket az oviba, hazajöttem, betettem egy mosást, elindítottam a mosogatógépet, és leültem a gép elé, hogy elkezdjem a munkát. Még csak 8:42 van és már a fél világot megváltottuk mi anyukák. Legalábbis így gondoltam. Kinyitottam a laptopot, és lopva magamnak még 3 percet (mert majd kereken 8:45-től állok neki a melónak) ellátogattam a kedvenc fórumomra. Itt ért a döbbenet. Az első 5 poszt arról szólt, hogy anyukák aggódnak, hogy mit csinálnak rosszul. Kétségbeesve tanácsot kérnek, megértést és feloldozást várnak, kiutat keresnek. Pedig még csak 8:42 van és az anyukák nagy része már ostorozza magát, hogy valamit nem csinál jó, fél, hogy szar anya. Hát drágáim, ti mind SZUPER ANYUKÁK VAGYTOK!!! Szedjük, csak össze, hogy miért is?!

 • Nem híztál semmit a terhesség alatt, odafigyeltél mind a saját, mind a babád egészségére, tehát SZUPER ANYA VAGY!
 • Híztál 15 kg-t a terhesség alatt, etted, amit megkívántál, így biztosan minden tápanyagot biztosítottál a babádnak, a nagy része úgyis csak víz, és különben is simán leadod majd, de a baba a legfontosabb, szard le a tested, látod, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • Nem voltál rosszul, nem volt teher a terhesség, gyönyörű élményekben részesültél a várandóságod alatt, hogy is lehet tehernek nevezni ezt a csodát, még meg sem született, máris imádod ezt az egészet, SZUPER ANYA VAGY!
 • Végig hánytad a terhességed felét, a másik felében kínzó hátfájás gyötört és még a húgyhólyagodat is nyomta a magzat, utáltad az egész terhességet, de érte megérte és bármikor újra kezdenéd, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • A legjobb magánkórházban szültél, hogy már az első percben a lehető legjobb körülmények között lehessen az újszülött babád, ahol figyelnek rá, nyugodt a légkör és minden csak rólatok szól, SZUPER ANYA VAGY!
 • Állami kórházban szültél, hogy azt a pénzt is a pici babádra költsd, amit a drága magánkórháznak és orvosnak adnál. Hiába a baba a legfontosabb, inkább szenvedsz a vaságyon, de minden forintot rá költesz, amit megspórolsz, mert SZUPER ANYA VAGY

 

 • Természetes úton szültél, nem avatkoztál be az élet rendjébe, mindenki végigment azon az úton, amit a természet alkotott, SZUPER ANYA VAGY!
 • Császármetszéssel hoztad világra a babádat, ezzel elkerültél minden kockázatot és komplikációt, ami szülés közben felléphet, nem is kérdés, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • Mindent megtettél a szoptatásért, a fájdalom ellenére is küzdöttél, meg lett az eredménye, remekül tudod szoptatni a babádat, valóban SZUPER ANYA VAGY!
 • Nem ment a szoptatás, de nem mondtál le az anyatejes táplálásról, lefejted a tejedet, keltél éjjel is 3 óránként, hogy elegendő legyen a mennyiség és cumisüvegből adtad a babádnak a legjobb dolgot amit csecsemő kaphat, SZUPER ANYA VAGY!
 • Nem bajlódtál a szoptatással, a tejed sem volt elég, de nem görcsöltél rá! A legjobb tápszert kerested meg a babád számára, ami ráadásul tele van vitaminnal, így 100%, hogy minden tápanyagot megkapott, amire szüksége lehet, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • Hordozod a babádat, így a lehető legközelebb van hozzád, mindig nyugodt, kiegyensúlyozott baba, kiépült a bizalom és a kötődés, SZUPER ANYA VAGY
 • Babakocsit és járókát használsz, így megtanulja a baba hogy külön is lény ő, adsz neki szabad teret, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • Együtt alszol a babáddal, így nem ébred sokat éjszaka, azonnal hozzád tud bújni, nem fél egyedül, mindig ott vagy mellette, ha szüksége van rád, SZUPER ANYA VAGY!
 • Külön ágyban altatod a babádat, így hamar az önállóságra neveled, ügyesen megtanul egyedül elaludni és később sem hisztizik majd, hiszen neki ez a természetes, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • Háton altatod a babádat, mert így kisebb a csecsemőhalál kockázata, SZUPER ANYA VAGY!
 • Hason altatod a babádat, mert így olyan, mintha bújna valamihez, biztonságban érzi így magát, sőt, ha bukik, akkor sem fullad meg, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • Sosem hagyod sírni a babádat, nem okozol így neki lelki sérülést és tudja, hogy mindig számíthat rád, SZUPER ANYA VAGY!
 • Nem ugrasz egyből ha sír a baba, így megtanulja, hogy alkalmazkodni kell az életben, és hogy hisztivel nem lehet megoldani a dolgokat, gratulálok, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • Későn kezdted a hozzátáplálást, hiszen az anyatej a legjobb dolog, amit egy baba kaphat, ráér enni rendes kaját, úgysem tudja rendesen megemészteni, SZUPER ANYA VAGY!
 • 4 hónaposan elkezdted a hozzátáplálást, hiszen csak jobb, ha almát és krumplit kap, a mű tápszer helyett, igazad van, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • Minden bébiételt te készítesz el neki, így biztos lehetsz benne, hogy a legjobb dolgokat kapja a babád és semmi károsanyag, cukor, tartósítószer nem kerülhet a gyomrába, SZUPER ANYA VAGY!
 • Gondosan kiválogatod a DM-ben a legjobb bébi kajákat, hiszen a nagy cégek gyártósorán komoly ellenőrzésen esnek át ezek a termékek, így biztosan a legjobb minőséggel eteted a babádat, és főzöcskélés helyett tudsz vele játszani, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • Egy percre sem hagyod magára a babádat, inkább nem pisilsz és a zuhanyt is mellőzöd, mert a baba igényei a legfontosabbak, SZUPER ANYA VAGY!
 • Baba mellett nem hanyagolod el magadat sem, figyelsz az összhangra, nem leszel igénytelen, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • Ha 5 hónaposan még nem forog a babád, nem rohansz vele mindenféle orvoshoz, hiszen bízol a megérzéseidben, tudod, hogy van még ideje, és nem minden baba fejlődik ugyanolyan ütemben, SZUPER ANYA VAGY!
 • 5 hónaposan még nem forog a babád, elővigyázatos vagy, és a biztonság kedvéért elviszed egy dévényeshez, ártani nem tud, bízol a megérzéseidben, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • Csak fejlesztőjátékokkal engeded játszani a gyereket, mindig együtt játszotok, olvastok, nagyokat nevettek, azt sem tudja a gyerek mi az a tablet, igazán SZUPER ANYA VAGY!
 • Amikor főzöl, vagy teregetsz, megengeded a gyereknek, hogy tableten nézzen mesét, hiszen ez a 21. század, ismerniük kell a technikát. Különben is, mesével csak úgy szívja magába a tudást, tud is már egy-két dolgot angolul, játszva tanul a gyereked, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • 1 évesen sem aludja át az éjszakát a kicsid, szüksége van még rád, kötődik, ez annak a jele, hogy valamit nagyon jól csinálsz, SZUPER ANYA VAGY!
 • 2 hónapos kora óta átalussza a baba az éjszakát, hiszen kiegyensúlyozott boldog baba, nyugodt körülményeket teremtesz neki, éjjel ki tudja pihenni magát, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • 1 évesen családi napközibe adod, hogy szokja a közösséget, játszhasson a vele egykorúakkal, mert sokat fejlődik így, igénye van a társaságra, SZUPER ANYA VAGY!
 • Egy babának az anyukája mellett van a helye, 3 éves koráig otthon vagy vele, mindenre megtanítod, mindig mellette vagy, úgyis olyan gyorsan rohan az idő, ki kell használni, SZUPER ANYA VAGY!

 

 • 3 éves koráig nem engeded, hogy a nagyszülőknél legyen a gyerek, hiszen te ismered őt, kitalálod minden gondolatát, nem akarod, hogy bármi gondja legyen, majd ha nagy lesz és tud beszélni, mehet, odafigyelsz rá és óvod őt, SZUPER ANYA VAGY!
 • Pici korától kezdve rábízod őket a nagyszülőkre, így kialakul feléjük is a bizalom, és remek lesz a mama-unoka kapcsolat, SZUPER ANYA VAGY!

 

Szóval drágáim! Bármit is csináltok, bárhogy is csináljátok, nézzetek le az előttetek alvó kis cukiságra és higgyétek el, nekik TI vagytok a legtökéletesebb SZUPER ANYUKÁK a világon! És ez a legeslegfontosabb…

Szerzőről.

Szilágyi Virág
Szerzőnek 20 cikke van
Tudj meg többet Szilágyi Virág

Szilágyi Virág vagyok, 28 éves, 20 hónapos ikrek Zalán és Milán anyukája.
Babázás előtt tanácsadóként, trénerként dolgoztam, valamint 5 éve vezetem rendezvényszervező cégemet.
Mint ahogy a La Mome-nál mindenki más életét, így az enyémet is megváltoztatta ez a két gyönyörűség, akik bearanyozzák a napjaimat. Olyannyira, hogy a várandósságom, és a fiúk születésének körülményeit a Lifenetwork csatornán futó Jön a Baba című sorozatban ország-világ elé
tártam; nyíltan beszéltem az érzéseimről, a nehézségekről és a sikerekről is.
A mai anyukáknak szükségük van arra, hogy lássák: nincsenek egyedül, hogy tudják: mások is hasonló problémákkal küzdenek.
Éppen ezért, a jövőbeni ikres anyukák segítése céljából nemsokára megjelenik első könyvem sIKERes praktikák címmel, amely kifejezetten az ikres életről, az ikrek ellátásának gyakorlati tanácsairól szól. Ennek tükrében már biztos kitaláltátok, hogy a La Mome-on futó rovatom témája
sem lesz más: az ikres anyaság mindennapjait fogom nektek bemutatni. Kalandozzatok velem!

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események