Ovis szerelem

“Anyaaaaa, mi ez a büdös?? Bekakiltál???” – jön ki leányzóm a szobából az üres kakaós bögréjével. Olyan bajsza lett, hogy pingálni sem lehetne különbet. A büdös, az a kapor, amit éppen megmostam a kovászos uborkához. Reggeli felől érdeklődöm, hogy mit szeretne enni. Gondoltam, majd benyögi, hogy fagyit, vagy Nutellát, de egyiket sem találtam el. Olyasmit mondott az én kis biocsajom, amire legmerészebb álmaimban sem számítottam. “A Kerekes Nándit, mert ő olyan ZABÁLNIVALÓ”. (Az eredeti név módosítva) Majdnem elvágtam az ujjam, miközben az uborkákat vagdostam kovászoláshoz. HOGYMONDTAAD? Igen, őt, vele akar aludni, együtt fognak fürödni és majd ad neki kaktuszt is. Ez ám a forgatókönyv.
Hát, Apuci, KEZDŐDIK!!

Miután Öcsi álomba zötykölte magát a teraszon a babakocsiban, égre-földre keresem a lánykámat az egész lakásban. Futkozok, mint a mérgezett egér, hogy a nyomára bukkanjak. A mi ágyunkban bunkerezik zseblámpával, szemei kifestve (gyerekfesték), rajta az ÉN egyik ruhám, amit a vasalatlanok (persze, hogy a) LEGALJÁRÓL kellett kitúrnia. Mert ugye, van ezer másik ruhája a szekrényében elérhető magasságban, de az mind snassz. Az enyém meg izgi és földig ér, mint Elza ruhája.
Szóval KÉPZELETBEN nagyon beszélget valakivel a takaró alatt. Érdeklődve fészkelem magam kislányom mellé, mire leüvölti a hajamat, hogy “Aanyaaaaaaaaaa, RÁFEKÜDTÉL a Kerekes Nándira!!!!!” Én, mint a puskagolyó, úgy ugrok fel, realizálva, hogy a 48 kilós úthenger testem ÖSSZENYOMTA a Kerekes Nándit. Jaj hát szeeeeegény, biztosan nagyon fájhatott neki.. Jajj jajj… micsoda tulok vagyok.
Kerekes Nándi egyébként az ovis szerelme, szerelmesek egymásba. Nem sima Nándi, vagy Nándika, hanem ő a “KerekesNándi”. Szerencséje a kölöknek, hogy viszonozza a románcot. Tündérkém minden héten fűzi az Apucit, hogy hadd aludjon már itt egyszer a Kerekes Nándi vele, az emeletes ágyon. Apánk szemei legelőször majd’ kiestek a sokkhatástól és közölte egyetlen hercegnőjével, hogy ha Kerekes Nándi átjut a bejárati ajtó mellé készített húsdarálón, akkor semmi akadálya, addig viszont felejtős a téma. Gyermekünk ezt a magyarázatot tudomásul vette egy “TE ENGEM NEM IS SZERETSZ” teóriával és durcázva magára húzta a mosógépből kilógó frissen kimosott függönyt. Pedig azt is megígérte, hogy nem fognak CSÓKOLÓZNI, mert ha nem mosnak fogat, akkor BÜDÖS A SZÁJUK és ő úgy nem puszil meg senkit. Inkább csak puszilgassa a vállát, mint, ahogy neked Anya, az Apuci szokta. Na kérem… Hát Apuci, hogy mondhatsz így is nemet??

Ebédhez készülődve rám parancsol, hogy ugyan legyek már szíves a Kerekes Nándinak is megteríteni és adni fokhagymakrémlevest. Jóó, ám legyen… kirakok neki egy tányért, egye fene… Kicsit úgy érzem magam, mintha a Paranormal Activity-ben lennék. Paradicsomos húsgombócot is szedjek neki, hát persze. Krumplit azt nem kér, illetve mégis, de csak keveset, 4db-ot. Látszik, hogy szerelmesek, mert némán is megértik egymást. Az meg még bónusz hozzá, hogy az egyikőjük nincs is jelen. Egyszer csak kiborul a szörp, persze nem a kislányom lökte fel a poharat, ÁÁÁÁÁÁ, hanem a Kerekes Nándi. Én persze ne szidjam le őket, nehogy, mert akkor a Nándi nem fog enni, feláll és hazamegy. Nabumm. Szóval nekem kuss mutter, add a kaját.

Miután mindannyian megebédeltünk láthatatlan sógorjelöltem társaságában, hölgyeményem megkérdezi szerelmétől, hogy kér-e egy KAKTUSZT. Tököm a kaktuszba. Na mondom peeeersze, biztosan nem veszünk elő 2 jégkrémet, hogy az egyik önkéntesen elolvadjon. Így már érdekes módon NEKI SEM KELL! Hogy azt a büdös mindenségit, hát ezt a kamu szöveget kitalálhattam volna hamarabb is!! Így legalább nem csörgedezne már kaktuszos lötty az ereiben. Keresztbe vágott karokkal kunyerál maguknak egy kis ropogós SZÁRAZ TÉSZTÁT. Egyre jobb… Szegény gyerek, még rendesen enni sem kap. Ejnyebejnye.

Délután Apuci is hazakeveredett a munkából, legyőzve a jégesőt, kislányunk felvázolja neki a szitut.. hogy a Kerekes Nándi itt fog aludni jövőhéten a szülinapján, esznek tortát, de csókolózni még mindig nem fognak, ne aggódjon. Végezetül mézesmázosan megkéri apucit, hogy lakkozza már ki a körmét. A férjem fejéből szinte láthatóvá válnak a felhőcskék, mint a mesékben, egyre növekvő kérdőjelekkel. Szegény, szerintem azt sem tudta, melyik dimenzióban van. Majd rám néz és nekem szegezi a kérdést:

“Ezt nem akarod beírni a LAMÚR (!!!) MAMI FÓRUMBA???” :))))))))

Szerzőről.

Gál Dóra
Szerzőnek 22 cikke van
Tudj meg többet Gál Dóra

Sziasztok!

Anyaságom említésre méltó pillanait/tapasztalatait/néhány kedves történetét szeretném Veletek megosztani nyíltan és őszintén, a kendőzetlen igazságokkal együtt. Egy-két bejegyzésemet viszont vidám hangnemben írom, hogy a káoszos napok között is legyen egy kis móka és kacagás. Ugyanakkor úgy érzem, komolyan is kell foglalkozni anyai lelkünkkel, hiszen mindannyian egy eddig ismeretlen világba csöppenve idegenként álltunk az újdonsült érzések, félelmek előtt.
30 éves vagyok, két kis szöszi boldog, büszke anyukája.
Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen szuper közösségnek blogolhatok és remélem, Ti is hasonló érzésekkel olvassátok majd a történeteimet.
Szeretettel,
Dóri

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események