Vasárnapi idill

Öcsi gőgicsélésére ébredek, hallom ám, hogy valamit nagyon mókerol az ágyában. Igazából, nincs is ágya, szegény gyerek egy jó vastag matracon szunyál éjjelenként a földön. Egyem a szívét, már 7 hósan lecseréltük a kiságyat, amiben kb. 3 összefüggő órát SEM aludt . Itt legalább elfér, elnöki lakosztály és csak az övé. Nem dizájnos, sőőőt, de letojjuk, mert lehet benne nagyokat bunkizni és különbenis.
Szóval, mint akit puskából lőnek ki, futok egyetlen lovagomhoz, hogy anyaszagúan kérdőre vonjam, MI A FRANCÉRT kelt fel ilyen korán és aludjon még. (5:30) Akkkkkkkora szemét vagyok, meg is kapom útközben a büntetésem és izomból belerúgok a küszöbbe. Reflexből a rossz szagú utcalányokat kezdem szidni. Öcsi a reggeli habos tejci elfogyasztása közben férfiasan TELEFOSSA a pelenkáját, a pizsamáját és az én lábamra is jut a bosszúból. Nesze neked mutter, legközelebb neszójjábe! Együtt bekommandózunk a zuhany alá és indulhat a nap. Öcsi megszökik a földön fekvő törölközőről, meztelenül szántja végig a folyosót. Szerintem azt hitte, valamilyen lovas versenyen van, mert úgy szedte kezét-lábát, mintha fogadást kötöttem volna rá. Hogy kerek legyen a sztori, útközben be is csurgat és igen, BELEMÁSZIK. Tüdőmből minden létező oxigént kipréselve nézek bambán rá, ő pedig elégedett mosoly közben le is böfizi magát. Irány vissza a zuhany.
A teljes kép érdekében felébred kislányom is, aki persze BELELÉP a tócsába és röptében el is száll az álom a szeméből. Főleg, miután megtudja, hogy az NEM víz volt . Orbitális bőgés, felfedezvén, hogy a tegnapi elzás fonat alvás közben kijött a hajából, amit a fodrászunk csinált és persze ezért ÉN vagyok a hibás, ki más. Éljen a vasárnap reggel így 6:30 magasságában.

Apuci vett 4db tök EGYFORMA bögrét, egymást hülyítve a lányunkkal, hogy ki melyikből fog majd inni. Meg is lett belőle az idilli vasárnap reggeli balhé a kávé-kávé-kakaó trió főzése közben, hogy őnagysága nem “ebből” kéri, hanem “abból” és én különben sem tudom, melyik az övé, csak az Apuci. Mert az Apuci a sztár. Mert ő tejhabot is csinál neki a kakaóra, úgy nem olyan sittes, mint az enyém.
A mélyhűtő fagyikészlete is feltöltve, miután Apuci egy óvatlan pillanatban megkívánta a nyalakodást, csak éppen ÜRES volt a fagyasztóláda. Igen, a mi fagyibuzzancs kislányunk 4 nap alatt megevett 18 db jégkrémet és Apucinak NEM JUTOTT. Az netto 4db/nap átlagolva. Ne kérdezze senki, hogyan történt, ártatlan vagyok, én ennyit nem adtam neki. Ígygörbüljekmeg. A torka szerintem már immunis rá. A vércsoportja lassan KAKTUSZ RH+. Dédi szerint nyugodtan egye, mert ez CSAK VÍZ és arra szüksége van a szervezetnek. Köszi, Dédi. Kislányom szájából ez a betanított duma egész viccesen hangzik és nyálfröcsögve kitört belőlem a vihogás. Ezek után aztán a Mári néni micsodájának sem fogom tudni megmagyarázni, hogy nálunk igenis, van mértékletesség (). Amúgy jó evő, halálkomolyan.

Az ebéd gyümölcsleves, sajttal töltött rántott csirkemell, petrezselymes burgonya, majonézes kukoricasaláta és a desszert… hát azt hagyjuk. Szegény gyümölcslevesbe véletlenül túladagoltam a szegfűszeget, amikor Öcsi megnyalta lábamat. A férjem ennek ellenére is azt mondta, NAGYON finom és csak úgy lapátolta. Még mosolygott is hozzá. Pedig jól elbasztikuláltam. Mire megettük, olyan élményben volt részünk, mintha orron-szájon át szipuztuk volna a szegfűszeget. Kifejezetten üdítő volt utána a második fogás. Főleg, hogy előtte a tálca a PADLÓN LANDOLT. Igen, az, amelyiken a bepanírozott hús volt. Mivel az egyik szétesett, fogpiszkálóval tűztem össze, hogy ne folyjon ki belőle a sajt. Hát valami csoda folytán, TELJESEN VÉLETLENÜL ez a hús PONT az én szegény férjemhez került és mire észbe kaptam, ő megevett egy fogpiszkálót . De a legjobb, hogy neki ez FEL SEM TŰNT! Két hülye = egy pár. Így jár a konyhamalac. A kólát kibontva nekem pedig olyan élményben volt részem, mintha pofán slagoztak volna. (“Jó tett helyébe jót várj”) Öcsi játszott a földön vele és ezt a hülye anyja szitás agya képtelen volt rögzíteni. Persze, ész nélkül bontottam ki, mint hülyegyerek a Kubut.

Az ebéd után hatalmas alkudozás a szokásos és rohadtul uncsi kaktusz után. Most már nem azért, hogy ehet-e, hanem, hogy MENNYIT. Óóó Istenem, hogy olvadna el az összes és folyna ki a fagyóból… Bónuszként megkapjuk a férjemmel, hogy miért nem dolgozunk FAGYIGYÁRBAN, mert az neki olyan jó lenne és akkor már nem is akarna oviba járni, mert az lenne az ő dolgozója. Végülis szorri, szánjukbánjuk bűneinket.
Két hét múlva 4 éves lesz és kitalálta, hogy ő bizony ELZÁS tortát kér és süssem meg. Mert, hogy annyira szereti az Elzát, legszívesebben betörné a tévét és bemászna hozzájuk a mesébe. ❄️❄️❄️ Rajongás LEVEL egycsilliárd a négyzeten.

A nap tökéletes lezárása, ahogy Öcsi egy kicsi kék papírdobozkával játszik. Nagy harcban van vele, össze-vissza nyálazza, próbálja keresztben lenyelni. Nem tudjuk, honnan és hogyan szerezhette meg az ÓVSZERES dobozt, de baromira tetszett neki. “Jól van kisfiam, látom rákattantál a lényegre” – állapítja meg büszkén Apuci és felkapja őt a földről a dobozzal együtt. Na ezt nem kellett volna a mi dámánknak meglátnia. Beöltözve, kifestve, hajpánttal a fején rikácsolva rohan hozzánk, hogy “jaaaaaaaaajjjjjjjj add visszaaaaaaaaa!!!! Az az én rágós dobozommmm!!!”””

Szerzőről.

Papné Gál Dóra
Szerzőnek 12 cikke van
Tudj meg többet Papné Gál Dóra

Sziasztok!

Anyaságom említésre méltó pillanait/tapasztalatait szeretném Veletek megosztani, vidám hangnemben, hogy a káoszos napok között is legyen egy kis móka és kacagás. Ugyanakkor úgy érzem, komolyan kell foglalkozni anyai lelkünkkel is, hiszen mindannyian egy eddig ismeretlen világba csöppenve idegenként álltunk az újdonsült érzések, félelmek előtt. Nyíltan és őszintén osztom meg Veletek az anyaság kendőzetlen igazságait tapasztalataim alapján.
30 éves vagyok, két kis szöszi boldog, büszke anyukája.
Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen szuper közösségnek blogolhatok és remélem, Ti is hasonló érzésekkel olvassátok majd a történeteimet.
Szeretettel,
Dóri

1 Comment

  • B L Zsófia július 17, 2017 07.30 du.

    🙂

Szólj hozzá

Heti tipp

Igényes és egyedi bababútort szeretnél születendő kisbabád babaszobájába?
A Babbo bababútor közel 600 féle elem kínálatával vár, melyek egyedi méretekben és színekben is rendelhetők.
Tekintsd meg a piacon egyedülálló dönthető fekvőfelületű babaágyainkat is!

Ugrás az oldalra.

Hírlevél

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Legfrissebb bejegyzések

Kiemelt Partnereink

 
 

Legfrissebb kommentek

Közelgő események