Testvériség

Azt mondják, a legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat a gyermekének – a szereteten kívül -, az a testvér. Akinek testvére van, nem lesz egyedül a világban. Soha meg nem tagadható és elválasztható biológiai kötelék két ember között. De mit számít a vérvonal, ha a lélekkapocs nincs meg közöttük…?
A mi családunkban előfordul szoros testvéri szeretet, laza testvéri kapcsolat és nem létező is.
Van egy húgom (29) és egy öcsém (21). Szerencsére mindkettőjükkel példásan jó a viszonyom. Valóban szerencse kérdése ez? Mekkora befolyással van a szülő a testvérszeretet kialakításában? Kényes téma, többszörösen támadható – szubjektíven fogok példázni az életemből.

10 évvel ezelőtt összesodort az élet a férjemmel, a társammal. Csonka családban nőtt fel, bántalmazták őt is és a testvéreit is. Nem kaptak jó nevelést, sok hiányosságuk volt. Szeretetkötél nincs is köztük, van, amelyikükkel megszakadt a kapcsolat és van, ahol éppen csak cérnavékony. Őket nem tanították meg szeretni. És azt hiszem, ez a kulcsa mindennek. Türelemmel, odaadással, teljes szívvel és önzetlenül szeretetet adni, továbbítani, közvetíteni.
Sokat formáltam őt, jó ember lett, mindent megtesz értünk. Igazi harcos típus. A jó Isten megadja most neki azt, amiben sosem volt része; édesapja lehet a gyerekeinek, teljes értékű apa, amilyen neki nem volt és láthatja, milyen a testvéri szeretet.

Látom a gyerekeimet (4 éves, 9 hónapos), ahogy szeretik egymást. Érezhető közöttük az a bizonyos “plusz”. Reggel, amikor találkoznak, hatalmas vigyorral az arcukon összebújnak. Valami földöntúli, mágikus kapocs ez kettőjük között. Amennyire van/lesz beleszólásunk, azon vagyunk a férjemmel, hogy ezt meg is tartsuk.

Állítólag a tesóimmal köztünk nem volt féltékenység. Anyu szerint ez anno csírájában el lett folytva. A húgom és köztem 18 hónap korkülönbség van. Életkorilag és lelkileg is közel állunk egymáshoz. Mi gyerekként ugyanolyan ruhákba jártunk, egy ovis csoportunk volt, egy szobában nőttünk fel, egyszerre voltunk terhesek ráadásul KÉTSZER is 😍. Mindig ott voltunk/vagyunk egymás árnyékában.
Az öcsém egy tipikus fiatal hapsi, dolgozik, élvezi az életet, szereti a barátnőjét. Mindig, mindent megoszt velem kiskora óta, igazi bizalmasa vagyok.

A húgommal nagyon mély, közeli, elválaszthatatlan kapcsolat van köztünk. Amikor együtt vagyunk, repül az idő. Nevetünk, sírunk, kiabálunk, hamburgerezünk, önsajnálunk, stb… Megbeszéljük, melyikünk ráncosabb 😂😂😂. De van, hogy egymásra csapjuk a telefont és pont ettől szép az egész. Miután kiduzzogtuk magunkat, folytatódik minden ott, ahol abbahagytuk. Sosem felejtem el, amikor felhívtam, hogy terhes vagyok. Ő egy hosszas szünet után felháborodva azt válaszolta: “B+, egymás ruháiba jártunk, egy iskolába, és most egyszerre vagyunk terhesek is?? Lesz már valami, ami nélküled fog történni??” Muhaha. A gyerekeink legjobb barátok, erről ennyit. 😉

Én nem tudnék Nélküled élni. Te vagy a másik felem. Vagy így, vagy úgy, de mindig ott fogunk állni egymás mögött. Nem is kell ennél több.
Nagyon szeretlek, Zsófi. 💖
</a

Szerzőről.

Papné Gál Dóra
Szerzőnek 12 cikke van
Tudj meg többet Papné Gál Dóra

Sziasztok!

Anyaságom említésre méltó pillanait/tapasztalatait szeretném Veletek megosztani, vidám hangnemben, hogy a káoszos napok között is legyen egy kis móka és kacagás. Ugyanakkor úgy érzem, komolyan kell foglalkozni anyai lelkünkkel is, hiszen mindannyian egy eddig ismeretlen világba csöppenve idegenként álltunk az újdonsült érzések, félelmek előtt. Nyíltan és őszintén osztom meg Veletek az anyaság kendőzetlen igazságait tapasztalataim alapján.
30 éves vagyok, két kis szöszi boldog, büszke anyukája.
Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen szuper közösségnek blogolhatok és remélem, Ti is hasonló érzésekkel olvassátok majd a történeteimet.
Szeretettel,
Dóri

Szólj hozzá

Heti tipp

Igényes és egyedi bababútort szeretnél születendő kisbabád babaszobájába?
A Babbo bababútor közel 600 féle elem kínálatával vár, melyek egyedi méretekben és színekben is rendelhetők.
Tekintsd meg a piacon egyedülálló dönthető fekvőfelületű babaágyainkat is!

Ugrás az oldalra.

Hírlevél

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Legfrissebb bejegyzések

Kiemelt Partnereink

 
 

Legfrissebb kommentek

Közelgő események