Nyári szünet 5.0

Kicsi lányom haja már megint úgy ragad, mintha Pattex-szel mostam volna. Az egész heti étlapot ki tudnám fésülni belőle. HA tudnám, ugyanis egyik fésű sem szántja végig aranyhajat. Lassan már olyan lesz, mint egy utcagyerek. Aaaanyaaaa ez fáj, meg aaúúúú, meg hagyjál békén és nemleszekabarátod. Na bumm. Fodrász-szerepünket gyorsan felcseréljük, hogy elmúljon a sértődöttsége és megelőzzek egy hisztihez hasonló csatazajt. Épp frizurászi tehetségét éli ki rajtam, amikor közli, hogy BEFESTI A HAJAM cseresznyés Labelloval. Mondom, MI A TOSZ??? Na még mit nem, reggel mostam meg. Fegyelmezésem eredménye, hogy a fésűt földhöz vágja és “AMÚGYIS CSÚNYA LETTÉL”. Köszi, én is tudom, hogy néha úgy nézek ki, mint egy amputált láb. Hangos trappolással süvít be a szobájába. Valahonnan, nem is tudom, honnan, de bevillan, hogy már csak két hét van az ovi szünetből. Igen, én ekkora köcsög vagyok, hogy pontosan tudom.
Mi addig Öcsivel kipróbáljuk az új karikás kendőt. Jajdeszép, nagyonjó, más mint az eddigiek. Arról nem is beszélve, hogy nem kell egész nap cipelni a segguszát. Elégedetten csücsül benne, mint valami kis dagi buddha.
Örömködésünket félbeszakítja a nővére, aki figyelmeztet, hogy ma még nem evett FAGYIT. Mert én (!!!) ELFELEJTETTEM neki adni. Persze csak az enyém jó, csak és kizárólag a fehér Magnum, még csak véletlenül sem az összes többi, amit Apuci extra neki vett. Miután elnyalogatta napi jégkrémadagjának kb. 1/3-át, kéri, hogy kapcsoljak neki zenét, mert táncolni akar. Spice Girls – Wannabe a kedvenc, arra lehet riszálni. Persze, ehhez pomádéba kell öltözni, fel kell venni az Elzás szoknyát. Ez az én egyik régi maxiruhám szétszabdalva. Végülis nálunk minden nap farsang van és tombolán hozzá mellékesen nyerek 1-2 hisztit is. Elbújva hallgatom, amint fonetikusan énekel és az “összecsurgatom magam”- közeli állapotba kerülök a kuncogástól. Engem is hív táncolni. Nem tart sokáig a lötyögés, mert a nagy diszkózás közepette véletlenül RÁLÉPTEM A GYEREKEIRE. Mind a háromra. Jajongva pakolja fel őket a fotelre és közben Öcsi popsitörlőjével mossa le róluk a KOSZOS LÁBNYOMOMAT. Micsoda unoka-killer vagyok, basszus. Velük együtt sír (játékból) és a férjét kéri, hogy vígasztalja meg és CSÓKOLÓZZANAK. Mivel nem akartam gyertyatartó lenni és felesleges voltam, mint papnak a f.sz, ezért elvonultunk Öcsivel játszani. Édeskettesünk hamar édeshármassá bővült, ugyanis ő úgy gondolja, hogy vígaszdíjként megérdemel egy FAGYIT. Meg a nagy lópikulát, azt! Érdekes, hogy nem unja még. Mondjuk, én sem unom a Vészhelyzet közben a sajtos chipset ropogtatni. Lehet, neki is ez olyan szeánsz, mint nekem lenyalogatni a chipsről a sajtport. (Igen, lehet röhögni)
A nagy nyalifali közben próbál megfűzni, hogy végre aludjon már itt az ovis szerelme, mert azt úgy várja, hogy összebújjanak a sátor alatt. Hát, Kislányom, azt várhatod.
Elindulunk egy belvárosi körútra. Kicsikém múltkor megjegyezte, hogy az messze van kismotor nélkül és egy babakocsiban síró Öcsivel eljutni odáig olyan, mint a POKOLJÁRÁS. A járgányunk a sok játék-bizbasztól úgy néz már ki, mint valami mozgó hulladékbazár. Múltkor a csomagtartójában találtam kavicsot, csigaházat, száraz virágot, falevelet, ovis rajzot, esernyőt, váltóruhát, kekszes zacskót, üres üdítős dobozt és egy kiborult mekis shake maradványát. Abba úgy jó volt belenyúlni. Amúgy esküszöm, tiszta család vagyunk. A boltban túléltem egy kisebb fajta vegyünkdörmit, kérekszépenüdítőt, eztisveddmeg, tictacotkérek és társai terrortámadást. Hazafele persze, miért is ne, kikerülhetetlenül útba esik az a qva FAGYIZÓ. Komolyan. A belga étcsokisat látván döbbenten és hangosan megállapítja, hogy “Aaaaanyaaaaaa nézd, a Benton doki is EZZEL kente össze az arcát!!!” Ez egy NB1-es gondolatmenet!
Vacsi után elviszem Öcsikét aludni. Alig várom, hogy kicsit kirázzam a fejem a hintaszékben. A csendet egy üzenet szakítja félbe a férjemtől.

“Lefutok a kis boltba sonkáért. A kicsinyitett másodnak bekapcsoltam az Elzát és adtam neki egy fagyit, mert azt mondta, régen evett.”

Aha… kb. 2 órával ezelőtt.

Szerzőről.

Papné Gál Dóra
Szerzőnek 12 cikke van
Tudj meg többet Papné Gál Dóra

Sziasztok!

Anyaságom említésre méltó pillanait/tapasztalatait szeretném Veletek megosztani, vidám hangnemben, hogy a káoszos napok között is legyen egy kis móka és kacagás. Ugyanakkor úgy érzem, komolyan kell foglalkozni anyai lelkünkkel is, hiszen mindannyian egy eddig ismeretlen világba csöppenve idegenként álltunk az újdonsült érzések, félelmek előtt. Nyíltan és őszintén osztom meg Veletek az anyaság kendőzetlen igazságait tapasztalataim alapján.
30 éves vagyok, két kis szöszi boldog, büszke anyukája.
Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen szuper közösségnek blogolhatok és remélem, Ti is hasonló érzésekkel olvassátok majd a történeteimet.
Szeretettel,
Dóri

Szólj hozzá

Heti tipp

Igényes és egyedi bababútort szeretnél születendő kisbabád babaszobájába?
A Babbo bababútor közel 600 féle elem kínálatával vár, melyek egyedi méretekben és színekben is rendelhetők.
Tekintsd meg a piacon egyedülálló dönthető fekvőfelületű babaágyainkat is!

Ugrás az oldalra.

Hírlevél

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Legfrissebb bejegyzések

Kiemelt Partnereink

 
 

Legfrissebb kommentek

Közelgő események