ARANY KÖZÉPÚT

Úgy érzem jó ideje tartozom már ezzel a cikkel. Nem ment túl gyorsan, három gyerekes anyukaként nem egyszerű alkalmat találni az írásra. Sokat gondolkoztam a témán, valami szupert akartam elsőre, mindent egyszerre..de tényleg annyi mindenről akartam nektek írni..jobbnál jobb témákról, amik úgy érzem nagyon aktuálisak, és talán másokat is foglalkoztatnak.. Szerettem volna írni különböző fogyókúrákról, életmódokról, a „konyhamalac életérzésről”, hogy sajnálom kidobni amit a gyerekek meghagytak, aztán megeszem pedig nem is kívánom..utána meg szenvedhetem le magamról..És nem csak erről, írni akartam még a nagyon is létező óvodai és iskolai csúfolódásokról, hogy mit tehet és mit tesz egy szülő vagy egy tanár, egy közösség..de akár írhatnék a szeretetnyelvekről, barátságról, konfliktushelyzetek kezeléséről, oltásokról, családtervezésről, kórházi állapotokról, gyerekeink aranyköpéseiről..sorolhatnám órákig mennyi minden kavargott bennem..aztán beugrott az a bizonyos ”egy seggel nem lehet megülni több lovat”..vagy mégis?” Bármit gondolj is magadról, igazad lesz..”Ha azt hiszed nem lehet, hát nem is..de ha azt hiszed képes lehetsz rá, az is vagy! Így aztán kezdett kitisztulni végre, miről is fogok írni, végül mindenről egy kicsit, azaz semmi konkrétról..az ARANY KÖZÉPÚTRÓL.

Ha mindig aggódunk, stresszelünk, az nagyon nem jó. Annyi mindenki próbál másoknak megfelelni..”jaj mit gondolnak rólam..” Mindenkinek nem lehet és nem is kell megfelelni. Egy életünk van, és törekednünk kell a boldogságra, hogy úgy éljünk ahogy nekünk jó. Amikor a gyerekneveléssel kapcsolatban jönnek a remek tanácsok, azokon is tovább kell siklani.. Amikor a néni az utcán megállít, hogy”-Nem lehet, hogy éhes ez a baba, és azért sír?” (-Deeeee, jaj, de, jó, hogy tetszett mondani, napok óta gondolkozom mit felejtettem el..) Meg az ellentétes jó tanácsok:”Szénné fog égni ha nem kened be 50 faktoros naptejjel az árnyékba is”..meg a párja..”Ha mindig agyon kenegeted ezt a szerencsétlen gyereket, nem fog elég D vitaminhoz jutni és beteges lesz”.. Vagy egy másik példa: „Egy pici körül igenis fertőtleníteni kell mindent!”- „Azoknak a gyerekeknek akiket folyton körbedomestosoznak, nem tud kialakulni az immunrendszerük!”..Nem szaladhat át a gyerek a spriccelős szökőkúton:”Tudod, Te mikor volt cserélve az a víz? Soha! Beleszarnak a madarak, belepisilnek a hajléktalanok..”-”Jaj már szegény szerencsétlen gyerek csak ott ül és nézi ahogy a többiek szaladgálnak a szökőkútnál..ennyi erővel a homokozóba se vidd be..ha mindentől félted..túlfélted,fel fog lázadni, aztán kamaszkorában megtudod”…Mindannyian kaptunk már ilyen és ezekhez hasonló remek tanácsokat..Szerintem meg akkor adjon valaki tanácsot, ha én tanácsot kérek..Ott van a doktornő, a védőnő, a saját szüleink..köszönjük, ők majd odafigyelnek ránk, ha mégsem lennének elegek, ígérjük szólni fogunk! Én azt mondom, hallgass a szívedre,ez a gyerek nem hiába választott téged az anyukájának..Te legyél aki eldönti mi a jó neki, ne egy rokon vagy egy megmondónéni a kisboltból..Igenis akkor vesznek pulcsit a gyerekek, amikor az anyukájuk fázik, még ha a szomszédoknak ez nem is mindig tetszik. Nem tudjuk tökéletesen csinálni úgysem, kár is és hiábavaló is erőlködni. Semmit sem szabad túl komolyan venni. És ha elrontom, mi van, mi történik? Semmi.. Legközelebb másképp csináljuk.

Amiről eddig írtam, az a könnyebbik eset, amikor idegenek akarnak beleszólni, mi legyen. Ennél sokkal nehezebb dió, amikor anyuka és apuka nem ért egyet a gyereknevelésben. Pedig ez sem egyedi eset..Ott kell aztán a türelem, nyugalom, és a kimenő 2 hetente a barátnőkkel.. Az segíteni tud, ha belegondolunk, szeretjük őt, őt választottuk, rengeteg jó tulajdonsága van, és hát ő ezt a hülyeségét legalább olyan szívből jónak hiszi mint én az enyémet. Mert mind a ketten a legjobbat akarjuk a gyerekeinknek.. Aztán ha nem jókor próbáljuk az ész érvek felsorakoztatásával meggyőzni társunkat az igazunkról, ezt megérezhetik a gyerekek, akik meg önkéntelenül is lecsapnak a sziklaszilárd vár gyengülésére, kihasználják, hogy na ebben most ők nem értenek egyet, nem alkotnak egységet, így aztán sokkal könnyebb dolgom lesz elérni amit akarok..Na ilyenkor nem szabad hagyni,hogy a lurkók a fejünkre nőjenek.. Mit tehetünk akkor? Nem tudom, én is megkűzdök ezekkel, de az biztos, hogy sosem szabad magunkba fojtanunk a véleményünket.

Nem kell mindig mindenkinek egyetértenie. Pont ettől szép a világ, hogy nem vagyunk egyformák, és ha tudatosítjuk magunkban, hogy jót akar, és úgysem ő dönt végül, hanem mi, akkor felidegesíteni se fog annyira.

Klapper-Arany Veronika

Szerzőről.

Klapper-Arany Veronika
Szerzőnek 2 cikke van
Tudj meg többet Klapper-Arany Veronika

Klapper-Arany Veronika vagyok, Vera. Igazán boldog vagyok, hogy csatlakozhattam a csapatba blogger-nek, mert az írás gyerekkorom óta a szenvedélyem.

Én egy nagyon pozitív gondolkozású, többnyire vidám anyuka vagyok, aki mellett az átlagember háziasabbnak, összeszedettebbnek és vékonyabbnak érezheti magát. Igyekszem nem túl komolyan venni az életet, és igazi hedonistaként kiélvezni azt. 35 éves vagyok és Budapesten élek a férjemmel Atival akivel 16 éve vagyunk együtt és három kisfiammal, akik csak jóval később csatlakoztak hozzánk. (Dániel-Dani: 6,5 éves, Dávid-Dévi: 4,5 éves és Dénes-Dínó: majdnem 5 hónapos) Ők az én kicsi családom akikről már írtam az első cikkemben nektek a blogger pályázatra.

Azzal kezdeném a bemutatkozást, hogy én egy kreatív életművész vagyok, óriási igazságérzettel, és mágneses energiákkal megáldva! Egyszerűen odavagyok Hollandiáért! Rajongok a szélmalmokért és a tulipánmezőkért.
Szenvedélyesen szeretem a 90-es évek zenéjét..táncolni is imádok, de azért nem viszem túlzásba, alapvetően a lajhár típushoz sorolnám magam.

Szakmámat tekintve eredetileg kozmetikus vagyok, arc és testkezeléseket csináltam, sminkeltem, testfestő voltam, hennafestő tanfolyamokat tartottam de hatóanyag allergia miatt ezt sajnos abba kellett hagynom, és így az évek során számos területen és munkakörben kipróbáltam magam, kitanultam jó néhány érdekes szakmát van például ékszerbecsüs és bártender végzettségem is, bár mixerként sosem dolgoztam, de egy-egy összejövetelen még hasznát vehetem-na nem annyira mint a képességemnek, hogy ragadnak rám a fém kanalak-villák.
Sokféle dologba belekóstoltam, általában mindenhol én voltam a hangulatfelelős.
Legjobban talán tanítani szerettem, a henna testfestést.
Az utóbbi időkben teljesen eltávolodtam a szépségipartól és ügyfélszolgálatosként dolgoztam itt-ott-amott. Az összes eddigi munkámban közös pont, hogy imádok emberekkel foglalkozni.

Ha az utcán látsz és viszonylag egyben vagyok, és a gyerekek is rendben vannak, biztos lehetsz benne, hogy a lakás nem az! Nem vagyok tipikus ősanya aki mindent kiráz a kisujjából, de nem is szakadok meg, hogy az legyek.
Szükségem van rá, hogy rendszeresen kimozduljak kicsit a gyerekeim nélkül is, akiket bár imádok, de egy-egy kettesben töltött estére ilyenkor a nagyszülőkhöz passzolok.
Vagy akár egy csajos estére..Olyan jó néha kimozdulni, mert ami jár, az jár, és bizony az idegeim épen tartása érdekében ez nekem bizony kötelezően ajánlott.
Sok mindenben hiszek, például abban, hogy úgy kell élnünk az életünket ahogy nekünk jó, nem kell mindenkinek megfelelni..az se baj, ha emiatt van aki nem kedvel..még a jó Istent se szereti mindenki..nem baj az, ha „megszólnak”..sokkal nagyobb baj lenne, ha mások véleménye miatt kihagynék dolgokat amik engem boldoggá tesznek..Abban is hiszek, nincsenek véletlenek, és minden okkal történik.
A gyerekeimet arra szeretném nevelni, hogy boldogok legyenek, bízzanak magukban, álljanak ki magukért és egymásért! Valósítsák meg az álmaikat, viselkedjenek úgy másokkal ahogy elvárnák, hogy velük is bánjanak, ne féljenek kimutatni az érzéseiket, legyen saját véleményük, és, hogy ők dönthessék el kiket szeretnek, kiben vagy miben hisznek, milyen nézeteket vallanak majd.
A cikkeimmel segíteni, és szórakoztatni is szeretnék, remélem sikerül!

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események