Most akkor legyen egy gyerekünk?

 

Egy barátommal ültem egy kávézóban és beszélgettünk a gyerek kérdésről. Ő azt mondta, hogyha az én helyemben lenne, bizony már most bevállalná a gyereket. Szuper feleség, elég stabilnak mondható egzisztencia. Mi baj lehet?!

Hát nem tudom…kavarogtak bennem a gondolatok.

Férfiként nem könnyű kérdés ez. Elég nehéz eldönteni fiatalon, hogy mikor van itt az ideje. Nyilván ezt is embere válogatja, de én nem nagyon ismerek olyan srácot, aki égett a vágytól, hogy gyereke legyen 30 alatt. Nehéz racionálisan dönteni. Legyek fiatal apuka? Az jó, mert mikor majd kirepülnek, még mindig „fiatal” leszek és tudom élvezni az életet. Meg amúgy sem szeretnék 50 évesen pelenkázni… De most olyan kényelmes az életem. Talán az embernek is könnyebb fiatalon venni az akadályt, bár ebben nem vagyok biztos és ha idősebben vállaltam volna gyereket gondolom másképpen nevelném. Ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal vezettem hazafelé egyik nap. De végül is, kire hagynám majd a „birodalmat” amit felépítek?!

Hazaértem, beléptem az ajtón és egyből mondtam: Édesem! Legyen gyerek! Gyerünk! (Még jó, hogy ott volt a konyhapult…) Elmondtam neki miről beszélgettünk, miken gondolkodtam és mondta, hogy ha gondolom felőle egyet próbálkozhatunk élesben… Ebből az lett, hogy már a következő hónapban nem jött meg neki. Vettünk egy terhességi tesztet. Negatív… Pár óra után furcsa érzése volt és kivette a kukából a tesztet. Két halvány csík volt rajta. Atya Isten! Ikrek. Jót poénkodtunk rajta és bejelentkeztünk a nőgyógyászhoz. Tényleg terhes lenne? Elég halvány volt a másik csík… bár, kicsit terhes, hogy lehet valaki?!

Állunk a váróban. Ő egyre idegesebb. Én nyugodt voltam. Mi a legrosszabb eset? Lesz egy gyerekünk. Sokan túlélték már, erre egész konkrét bizonyítékok vannak. Mi baj lehet? Erre belekezd , hogy nekem aztán fogalmam sincs mekkora szívás egy gyerek stb. stb., mert nyilván utána olvasott ezer fórumon (akkor még nem volt La Mome :). De nekem most szól?? Miért nem mondta az elején?? Ekkor pont szólítanak, mi jövünk. Ágyra fel, ultrahang. Feszülten várunk, egyszer csak az orvos felkiált, hogy ott van a magzat és mutatja a monitort, van már szívhang és egészséges. És nézzék csak a másikkal is minden ok! Elnézést hogyan?! Másik mi? Gondoltam összekeveri a mandulájával vagy egy másik akármelyik bármelyik szervével, két oldali terhesség? De se nem volt az ultrahang közelében mandula, se nem hiszem hogy az orvosnak ez az első vizsgálata…Nézzék csak, megpróbálom úgy fordítani, hogy mind a kettő látszódjon. Egy pillanatra felvillant a két magzat egyszerre. Én láttam, Virág nem. Én sokkot kaptam, Virág nem, mert nem hitte el és elkezdett vitatkozni az orvossal, hogy nem jól látja és ez különben sem lehet.

Ez az életben úgy tűnik nem úgy megy, mint pl. a boltban, hogy szeretnék egy gyereket, kettő lett, maradhat?

Egy vészforgatókönyv kezdett végigrohanni az agyamon. Távlati terv úgy is két gyerek lett volna. Egy terhességgel megússzuk a kettőt. Az egy kör a nőgyógyásznál és mindenhol ahol pénzzel levesznek. Mondjuk mindenből duplát kell venni (ezt utólag cáfolom, háromszor annyit). A két gyerekes szocpolt egyből kilőttük, bár sajnos bónusz nem jár érte. Gondolom, mert a búcsúban sem lehet a hurkapálcákra sörétessel lőni. Kezdtem összeszedni magam, bár azért kifele menet a polcról levettem néhány adag morfiumot, na jó nem, bár amikor Virágban is leért az információ egy liter is kevés lett volna.

Zokogott, sírt hogy most mi lesz?! Tőlem kérdezi??

Nekem azt mondta, hogy egy gyerek óriás szívás, nem mondta kettővel milyen, bár volt sejtésem (nem volt). Próbáltam vigasztalni, de észérvem nem sok volt. Terhes a feleségem. Igaza volt a tesztnek, meg annak is, aki azt mondta hogy a két csík ikerterhességet jelent…Istenem! Most mi lesz?… később kiderül…;)

Szerzőről.

Szilágyi Ádám
Szerzőnek 2 cikke van
Tudj meg többet Szilágyi Ádám

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események