Mennyből az Angyal

Ez lesz a harmadik karácsonyunk veled. Hihetetlen…
Olyan sebesen repülnek melletted az évek, hogy szinte fel sem fogjuk. Te babából kisgyerek lettél, mi pedig végérvényesen is gyakorló szülők. “Gyakorló szülők.” Félelmetes egy mondat, mégis mennyi igazságot rejt. Hisz minden napunk gyakorlás veled. Nekünk nevelni téged, türelmet gyakorolni, neked pedig, hogy mindent megtaníts nekünk, amit mi felnőttek hajlamosak vagyunk elfelejteni. Figyelmet, kitartást, és még ezer, meg egy dolgot.

Holnap Karácsony lesz, és én hinni akarom, hogy ilyenkor valahogy jobbá válik a világ. Erre az egy napra félreteszünk mindent. Ilyenkor elhiszem, hogy tudunk még igazán szeretni, tudunk megbocsátani, és tudunk még örömet okozni valakinek.
Régen, amikor kicsi voltam mindig a házunk lépcsőjén ülve néztem, ahogy a villanyoszlop alatt esik a hó. Halványan megvilágítva hullottak a hópelyhek. Órákig tudtam nézni. Hangtalanul ültem a negyedik lépcsőfokon, kibámulva a kisablakon, mert onnan lehetett a legjobban látni.
Akkor azt gondoltam, ennél nem lehet szebb, ennél nem lehet jobb. Akkor még nem tudtam…

Gyermekként az ember mindig arra vágyik, hogy majd egyszer felnő és olyan dolgokat tesz, amit egy gyereknek nem szabad. Most, hogy anya vagyok, titkon olyan dolgokra vágyom, amit igazából csak egy gyereknek szabad. Az örök sovárgás valami iránt, ami már elmúlt, és afelé, ami még nem történt meg.

Holnap karácsony lesz. Már nem vagyok gyerek. Én azt hittem nem tudok már soha többet úgy lelkesedni az ünnep iránt, ahogy akkor, amikor kicsi voltam. Amikor szánkózás után, kipirult arccal hazatoppanva megláttam, hogy Jézuska telepakolta a szobát. Igazából nem is annak, csak a tudatnak, hogy van családom. Hogy van, ahol ezeket a pillanatokat megélhettem. Azt hittem az ünnep iránti lelkesedést tényleg csak gyermekként lehet átérezni. De te betoppantál az életünkbe, és nem volt több kérdés…
Olyan sebesen tudtad felülírni a kétségeimet magam iránt, hogy mire felfogtam, hogy Karácsony van, már csordultig telt a szívem a lelkesedéssel. Ma már tudom, hogy miattad érdemes. Miattad érdemes igazán hinni. Ha az ember egyszer szülő lesz, már semmi nem olyan, mint régen. Vagyis pontosan olyan, de már a másik szerepben. Már értem, anno Anyukámnak miért csillogott a szeme a boldogságtól, és hogy miért morzsolt könnycseppet akkor, amikor kissé hamiskásan énekeltünk a Kiskarácsonyt…
Most itt állok, talpig szép ruhában, félig odaégett kacsamellel a kezemben, és ugyanúgy csillog a szemem.
Ma már én vagyok Ő.
Te pedig én.

Lassan nyílik az ajtó, Te belépsz majd a galléros kis ingedben, kiváncsi tekintettel nézed a karácsonyfát, amin álmos szemekkel figyelnek az olvadozó szaloncukrok. Közelebb merészkedsz, ránk pillantasz, hogy szabad-e, de a választ úgyis tudod. Apró kezeiddel mohón bontod le a csomagolást, de nem törődik vele senki, mert holnap mindent szabad. Holnap Karácsony lesz. A csengő hangja, a kalács illata, a mosoly az arcodon. Minden tökéletes. Ott állsz a fenyőfa mellett, egy kisgyerek, akinek szíve tiszta, aki még hisz a csodákban, aki mindennek örül. A mennyből egy igazi Angyal…

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Szerzőről.

Mádai Vivien
Szerzőnek 71 cikke van
Tudj meg többet Mádai Vivien

25 éves vagyok, tavaly végeztem a Színház és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán. Van egy csodálatos férjem, aki a világ legjobb embere. ( az ő papírja már hivatalos )
Lassan 5 éve dolgozom televízióban mint szerkesztő és műsorvezető. És imádtam/ om.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események