Nyári napcsókolta smink lépései:

A napcsókolta smink minden nyáron kötelező érvényű. 2016 nyarán még nagyobb hangsúlyt kap, hiszen a legropogósabb trendek szerint az idei kulcskiegészítő kétség kívül a szép bőr!

Annak érdekében, hogy bőrünk tündökölhessen, csupán néhány termék, néhány trükk, és 10 perc szükséges. Lássuk, hogyan is épül fel:

A bőr tökéletes előkészítése, a makulátlan eredmény érdekében:

letisztítás

hidratáció

primer használata

a7b8c613852fa15e4ab8f151c39f6f99

Alapozás, arcformázás

Alapozó: ecsettel, vékony rétegben, szépen eldolgozva

Korrektor: A korrektor használatánál vegyük figyelembe, hogy egy olyan eszköz van a kezünkben, melynek segítségével nem csupán a szem körüli karikákat tudjuk halványítani, hanem az arc egyéb területeit is világosíthatjuk, így segítve az arcunk formázását. Használjuk bátran az orrtő, a száj és a szemöldök környékén is, azonban ügyeljünk rá, hogy optimális mennyiség kerüljön a területekre az anyagból.

c51a20a07c87b4d6da7b483953edafe5

Fixálás porpúderrel

Kevés púdert használjunk, épp csak azért, hogy a kényesebb homlok-orr-áll vonalon elkerüljük a bőr kifényesedését

Bronzosítás


502b4bcef31e845320b07e269928bfc2

A barnító-bronzpúdert a legszebb végeredmény érdekében tapasztalatom szerint, egy nagyobb fejű púder, vagy pirosító ecsettel lehet legügyesebben alkalmazni. A selymes port az orcákra, a halánték és áll vonalára, a hajtő vonalára és az orrnyeregre helyezzük, finom, sepregető mozdulattal. Az eredmény akkor a leglátványosabb, ha nem éles vonalak határolják, hogy merre haladtunk az ecsetünkel, hanem egy lehelletnyi bronzos tónus jelenik meg az arc kiemelkedő részein, mintha csak a nap csókolta volna meg az említett területeket.

e466da11c2bcdd73e71283e77148f4cf

Az üdeség fokozásának érdekében tehetünk egy kis pirosítót az arcunk almácskáira, vagy használhatunk olyan bronzosítót, amiben a barna gömböcskék mellett, helyet kaptak az üdítő rózsa, vagy coral árnyalatú társaik is.

Highlighter

A legszebb eredmény érdekében hansúlyozhatjuk a járomcsontot, szemöldökcsontot, és az orr élét egy kevés highlighter segítségével. Ezálltal teljes lesz az összhang, és a legújabb trendeknek is eleget téve gyönyörűen hangsúlyozzuk a szép bőrt.

f5dc7eb19ebc506902e53274912722de9bbb81bdfcbf3b94c481717c05c5c965

Szemek gyengéd árnyalása

Részesítsük előnyben a tartós, krémes állagú szemhélyfestéket. Ennek ugyanis legfontosabb tulajdonsága a tartósság mellett, hogy lágy, érzéki megjelenést kölcsönöz. Fontos ezért, hogy ne vastag rétegben vigyük fel a szemhéljra. Egy lapos ecset segítségével a szempillák tövétől kezdjü
k el felhelyezni a krémes állagú festéket, dolgozzuk el a mozgó szemhéj teljes felületén, majd felfelé haladva a mélyítő vonaltól fokozatosan halványodjon el a szín. Szépen mossuk el a széleket a szemöldökcsont irányába


cb1de22dddc4fd065a35f0bf32c4429c

Intenzív tekintet

A pillák megfestésére és formázására szánjunk megfelelő időt. Több réteget is festhetünk, azonban ügyeljünk rá, hogy a mozdulatot a szempillák tövétől indítsuk, emeljük meg a pillákat, és intenzíven fésüljük azokat. Ismételjük ezt a kívánt végeredmény eléréséig.

367c2dc04f0a9c7c89fd35579088e488

Az ajkak kiemelése

A bronzos smink utolsó lépéseként emeljük ki ajkainkat egy szépen vibráló gyümölcsös színnel, azonban ne válasszunk túl nehéz, matt textúrát. A nappali viseletre tökéletes lehet egy hidratáló anyagokban gazdag, krémes rúzs, vagy egy kis csillogást biztosító szájfény.

c933e51642a08ae1662a40c5644a01f2

 

Szerzőről.

Szabo Doris
Szerzőnek 4 cikke van
Tudj meg többet Szabo Doris

Fiatal, ambiciókkal teli, a divatszakma izgalmas forgatagában aktívan foglalkoztatott NŐ. Voltam…!

Jelenleg, fiatal, még mindig lelkesedéssel fűtött, és továbbra is komolyan foglalkoztatott, Édesanya vagyok.

Rendelkezem egy gyönyörű 2 éves királylánnyal, kinek hála, ma már tudom, mi az ami az élet valódi értelmét megadja számomra, aki kitölti minden “szabadidőmet”.
Igen hírtelen váltás a backstage kreatív, mégis álszent világából kilépve letépni magamról a divatmárkákat, leereszteni a ridegen befésült copfot, lemosni a várost az arcomról, majd a kislányom fölé hajolva mosolyogni és a törékeny, őszinte valómmal “csak” ott lenni.
Az addig oly gondosan kialakított atitűd, a komolyság, és a könyörtelenül tökéletes outfit helyét átvették a valódi érzelmek, és a praktikus megoldások.

Rövid, (gyermek előtti) pályafutásom:

Tanulmányaimat az Ipartestületi Szakiskolában kezdtem meg, ahol a kozmetológia mellett gyorsan belekóstólhattam a sminkelés színekkel teli világába is.
Hamar aktívan dolgozni kezdtem, mint kozmetikus. Ebben az időben, párhuzamosan kezdtem meg tanulmányaimat Rikk Ági sminkmester sminkakadémiáján, valamint a gödöllői Szent István Egyetemen, kommunikáció és médiatudomány szakirányon.
Gyakorlati helyemet az ELLE magazinnál töltöttem a szépség-rovat szerkesztőségénél.
Szabadúszó sminkesként közreműködője voltam több hazai rendezvénynek, divatbemutatónak, szakmai, és női magazinnak, TV-s produkciónak, valamint reklám és promóciós kampánynak. Tudásom átadását a Magyar Film és Média Központban folytattam, mint vezető előadó. Szépségszakértőként képviseltem világszínvonalú márkákat, valamint a színház és közéleti világ számtalan arca is engedte láttatni kezem munkáját.

Jelenleg:

A TV2 sminkszobájában hasznosítom mindazt a tapasztalatot, amit eddig elsajátítottam, valamint folytatom szabadúszó tevékenységeimet is: menyasszonyok, fotózások, promóciók, valamint oktatásokat tartok professzionális kiképzés és szeméyes sminktanácsadás keretein belül egyaránt.

A La Mome szépségrovatában szívesen foglalkozom majd a bőrápolás fontosságával, praktikus és egyszerű megoldásokat keresve, valamint különböző sminkelési technikákkal, újdonságokkal, elérhető és érthető formában.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Legfrissebb bejegyzések

Közelgő események