Mandulás málnaturmix

Igyatok turmixot uzsonnára

A nyári nagy melegekben fontos, hogy minél több folyadékot igyanak a gyerkőcök és mi is. Nálunk ilyenkor jön el a turmixok ideje. Délutáni programként együtt készítjük el és isszuk meg. Aktuális friss gyümölcsből készül (ilyen formában minden gyümölcs elfogy! 😉 ), én tej helyett növényi tejet szoktam használni. Megy még bele egy kis mag (kesudió, mandula, dió), hogy tartalmas legyen, és vacsoráig kibírjuk.

Itt a mi kedvencünk, de variáljátok kedvetek szerint!

Mandulás málnaturmix

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (anya + 1 fő):
– 15 dkg málna
– 4 dkg mandula
– 4 dl mandulatej
– 1 teáskanál méz
– ½ rúd vanília

Mandulás málnaturmix hozzávalói

Szükséges eszközök:
– turmixgép
– teáskanál
– kés
– szívószál 😉

Elkészítés:
A vanília rudat vágjátok ketté, a késsel kaparjátok ki a fekete magokat. A többi jól behűtött hozzávalóval együtt tegyétek a turmixgépben, és jó alaposan keverjétek össze. Öntsétek poharakba, és már ihatjátok is!

Itt jegyezném meg, hogy nekünk nem szokott a poharakig eljutni, a turmixból szoktuk szívószállal kiinni! 😀 😀 😀

 

mandulas-malanturmix-5-hozzavalobol_1

Szerzőről.

Szabó Jucus
Szerzőnek 12 cikke van
Tudj meg többet Szabó Jucus

Szeretek főzni és kísérletezni a konyhában. Nekem ez nem házimunka, hanem kikapcsolódás. Olyan ételeket készítek, amik gyorsak, kevés, de friss hozzávalóból készülnek. Hasonló alapanyagokból egy kis változtatással, vagy más fűszerezéssel, máris egy új ételt lehet varázsolni.

Nálunk a konyha a mindennapi élet központja, ezért is külön öröm volt számomra, hogy a lakásunk konyháját én tervezhettem meg. A konyhasziget a "nagy szerelmem", ahonnan a szemem sarkából látom a játszó kisfiamat, olvasó férjemet. Így főzés közben is részese vagyok a családi történéseknek. Már csak egy kis spájz hiányzik, de talán egy következő konyhámból már az sem fog!

Eddig is sok barátomat és ismerősömet inspiráltam már, hogy ragadjon fakanalat. 2011-ben indítottam első blogomat a KenyérOtthon-t, hogy még több embernek megmutathassam, hogy otthon is lehet finomat főzni egyszerűen!

2014-ben pedig útjára indítottam az 5hozzávaló blogot (www.5hozzavalo.hu). Itt csak olyan recepteket találhatóak, amelyek gyorsan elkészíthetők, nem bonyolultak, és mindössze 5 hozzávalóra van szükség hozzájuk.

2015-től pedig két hetente megtaláltok a marieclaire.hu-n, ahol saját gasztro rovatot vezetek.

Egy kis varázslat a konyhában és a válogatós gyerek, barát vagy férj még a zöldséget is imádni fogja!

Szabó Jucus

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események