Fagyi szez(on)

Napsütés ide, rossz idő oda, nálunk már javában dübörög a fagyi szezon.

A gyerekek miatt elsősorban próbáljuk a természetes összetevőkből készült nyalánkságokat előnyben részesíteni, de néha azért becsúszik egy-egy ‘útmenti’ hűsítő is…

Viszont igaz, ami igaz annál jobb buli nincs is, amikor ti magatok készítitek el otthon a finomabbnál finomabb fagylaltokat! Ehhez ad szuper tippet Jucus mai receptje is! (Házi málnás fagyi, nyamiiii http://lamome.hu/2016/06/06/hazi-malna-fagyi/)

Gyorsan elkészül, és amíg dermed a fagyasztóban, addig egy kis:

thumb_IMG_1296_1024

  • színes papír
  • olló
  • ragasztó
  • spárga
  • igény szerint festék és-vagy filctoll

segítségével igazi bulihangulatot is varázsolhattok magatoknak!

Természetesen az olló és a ragasztó, csak megfelelő körültekintéssel kerülhet gyerek kézbe, de a ‘cukorszórást’ a végén már nyugodt szívvel rábízhatod a kisebbekre is!

És most nézzük a lépéseket…

Elsőre rajzold meg a fagyi gombócot.

thumb_IMG_1297_1024Dolgozhatsz, saját kútfőből, de az interneten is találhatsz hozzá rengeteg mintát. Ezután vágd ki a formát, majd a gombóc szélességéhez képest ‘tervezz’ egy arányos tölcsért, és ha kész ezt is vágd ki.

thumb_IMG_1301_1024

Ha megvannak a hozzávalók, akkor már csak össze kell ragasztani őket!

thumb_IMG_1303_1024A gombóc tetején készíts két lyukat, amin keresztül át tudod majd vezetni a spárgát.

thumb_IMG_1309_1024Ekkor valójában már készen is vagytok, de ha szeretnéd cifrázni, akkor rajzolj mintát a tölcsérre, vagy készítsétek el a cukorszórást!

Ha vége a fagyis bulinak, akkor egy következő alkalommal a fagyi bolt cégére is lehet a díszünk, vagy egy következő alkalommal a kis vendégek meghívója, hiszen úgyi a nyár kapujában állunk, itt a szabadtéri partyk ideje!

Jó szórakozást!

Dóri

Szerzőről.

Bató Dóri
Szerzőnek 14 cikke van
Tudj meg többet Bató Dóri

Sziasztok! Bató Dóri vagyok, feleség, egy 4 és fél éves Lili és egy 2 éves Lotti anyukája, lelkes hobbi kézműves, kreatív blogger.
Már egészen kis koromtól kezdve magával ragadott a "csináld magad" iránti szenvedély.
Volt ami sikerült, volt ami nem, de egy biztos, mindig vannak új ötletek, amik felkeltik az érdeklődésemet, és az otthon fenntartott kisebb hobbiboltnyi felszerelés segítségével, addig általában nem is nyugszom, amíg ki nem próbálom azokat.
Mindig is szerettem az alkotás örömét, legyen szó sütés/főzésről, saját készítésű ajándékokról/játékokról, háztartásbeli praktikákról és még sorolhatnám. Az utóbbi időben a gyerekekkel töltött közös idő volt az, ami a kreativitásomat igazán formálta. Gyerekekkel együtt fantasztikus élmény alkotni, szabadidőmben pedig feltölt, ha olyan összetettebb dolgokat készíthetek, amik mások tetszését is elnyerik.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események