Buborékfújó másképp

Itt a jóidő újra! Az elmúlt pár hét esős időjárása után, igazi felüdülés végre, így ha tudunk, töltsünk minél több időt a szabadban!

Az egyik legkedveltebb szabadtéri játékok egyike a szappanbuborék fújás. Kicsit és nagyok egyaránt élvezik, ezt tapasztalatból tudom… 🙂

A szappanbuborék fújáshoz nem kell semmi extra hozzávaló. A fürdetés alatt sokszor a kezünkkel fújjuk versenyszerűen a nagyobbnál nagyobb buborékokat. Gyerekkorunkban a szívószálat hívtuk segítségül, de a pipaszúrkálóval, vagy másnéven zseniliadróttal is szebbnál szebb buborékokat lehet készíteni.

Idén nyárra is megvan a szenzáció. Az egyik reklámblokkban fedeztük fel a ‘buborékkígyó’ fújót…

Kipróbáltuk, meg lehet-e csinálni házilag…nézzétek csak nem is kell hozzá sokminden:

  • PET palack
  • olló
  • fél pár zokni

Vágd le a PET palack alját.thumb_IMG_1069_1024

A fél pár zoknit húzd rá.

thumb_IMG_1070_1024

Ha kicsit hosszú a zokni, akkor a végét vágd le, vagy hajtsd vissza, hogy az üveg száját be tudjátok venni majd a szátokba.thumb_IMG_1073_1024

Ezzel a buborékkígyófújótok el is készült!

Most pedig jöhet a mosogatószer, amit egy kevés vízzel elkeverve önts egy lapos tálba. Az üveg, zokniba ‘öltöztetett’ felét mártsd bele a folyadékba, a száján keresztül pedig fújd meg, és indulhat is a sorozatgyártás! 🙂

Jó szórakozást!

Dóri

 

Szerzőről.

Bató Dóri
Szerzőnek 14 cikke van
Tudj meg többet Bató Dóri

Sziasztok! Bató Dóri vagyok, feleség, egy 4 és fél éves Lili és egy 2 éves Lotti anyukája, lelkes hobbi kézműves, kreatív blogger.
Már egészen kis koromtól kezdve magával ragadott a "csináld magad" iránti szenvedély.
Volt ami sikerült, volt ami nem, de egy biztos, mindig vannak új ötletek, amik felkeltik az érdeklődésemet, és az otthon fenntartott kisebb hobbiboltnyi felszerelés segítségével, addig általában nem is nyugszom, amíg ki nem próbálom azokat.
Mindig is szerettem az alkotás örömét, legyen szó sütés/főzésről, saját készítésű ajándékokról/játékokról, háztartásbeli praktikákról és még sorolhatnám. Az utóbbi időben a gyerekekkel töltött közös idő volt az, ami a kreativitásomat igazán formálta. Gyerekekkel együtt fantasztikus élmény alkotni, szabadidőmben pedig feltölt, ha olyan összetettebb dolgokat készíthetek, amik mások tetszését is elnyerik.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események