Az unaloműző pecsét

Ez egy rögtönzött bejegyzés, amit a jelenlegi ‘csodaszép’ időjárás ihletett. A gyerekekkel a négy fal között rekedtünk az esőnek és a szélnek köszönhetően. Átmenetileg, remek megoldást jelent 1-2 mesefilm, de az a baj, hogy amikor kikapcsolom a tv-t, mindkettő ‘megbolondul’ és persze egyszerre. Ilyenkor kell gyors és hatékony megoldás arra, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megakadályozzuk, hogy a hiszti gyökeret verhessen. Habár, ha belegondolok, nincs is annál jobb stresszkezelő tréning, mint amikor 2 vagy több gyerek egyszerre zendít rá…, hát igen, minden rosszban van valami jó… 🙂

De, hogy mit is lehet csinálni hirtelen?! Figyelemelterelés… Mindenhol ezt a remek tanácsot lehet hallani, de csak ritkán jut eszünkbe kézzelfogható ötlet is mellé. (Bocsánat az általánosításért, egyértelműen magamból indulok ki…:-) )

Nálunk a gyurma után, a festés az egyik favorit. Mondanom sem kell, hogy elsősorban a lányok körében, mert persze a takarítás a móka után, rám marad… Mindenesetre jolly joker a figyelemelterelés terén. Amikor csak kiejtem a számon: ‘Szeretnétek festeni?’, már csillannak is a szemek! Ha már festés, akkor pedig itt a remek lehetőség, hogy ne csak az ‘uncsi’ ecsettel, hanem valami izgalmasabbal alkossunk!

Már az is a közös játék része, hogy mindenkinek keresnie kell olyan dolgot a lakásban, aminek nem baj, ha festékes lesz, és valószínűleg jól fog kinézni a lenyomata.

Persze ügyeskezű anyukák, apukák faraghatnak krumpliból is szépséges figurákat, akár betűket is, de idő hiányában az alábbi hozzávalók is tökéletesen megteszik:

thumb_IMG_1055_1024

  • érme
  • gomb
  • kupak
  • csavar
  • wc papír guriga
  • pompom
  • PET palack
  • termések
  • dugó

Ide, várom szeretettel a további javaslatokat! 🙂

A kisebb elemeket célszerű ráragasztani valami nagyobb felületre (mondjuk kupak, ping-pong labda, stb), hogy könnyebb legyen megfogni az apró baba/gyerek kezeknek.

Festékkel elő, és kezdődhet is a móka!

thumb_IMG_1065_1024

Persze nálunk minden festéssel kapcsolatos dolognak kézfestés lesz a vége, de ezen már nem is izgatom magam… A káosz úgyis mindig adott, így legalább sikerül egy kis hasznos, ‘alkotó’ időt csempészni az esetlegesen unalomba forduló hétköznapokba is.

Ha pedig szerencsénk van, vagy csak egyszerűen ügyesek vagyunk, akkor gyönyörű műalkotásokkal is gazdagodhatunk! 🙂

Jó szórakozást!

Dóri

Szerzőről.

Bató Dóri
Szerzőnek 14 cikke van
Tudj meg többet Bató Dóri

Sziasztok! Bató Dóri vagyok, feleség, egy 4 és fél éves Lili és egy 2 éves Lotti anyukája, lelkes hobbi kézműves, kreatív blogger.
Már egészen kis koromtól kezdve magával ragadott a "csináld magad" iránti szenvedély.
Volt ami sikerült, volt ami nem, de egy biztos, mindig vannak új ötletek, amik felkeltik az érdeklődésemet, és az otthon fenntartott kisebb hobbiboltnyi felszerelés segítségével, addig általában nem is nyugszom, amíg ki nem próbálom azokat.
Mindig is szerettem az alkotás örömét, legyen szó sütés/főzésről, saját készítésű ajándékokról/játékokról, háztartásbeli praktikákról és még sorolhatnám. Az utóbbi időben a gyerekekkel töltött közös idő volt az, ami a kreativitásomat igazán formálta. Gyerekekkel együtt fantasztikus élmény alkotni, szabadidőmben pedig feltölt, ha olyan összetettebb dolgokat készíthetek, amik mások tetszését is elnyerik.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események