Cry me a river

Újra itthon! Már négyen!
Kitti április 26-án született meg, egészen pontosan reggel 8 óra 23 perckor. Ami azért is döbbenetes, mert emlékszem, hogy félkómában a műtőasztalon fekve az órát bámultam, hogy elvonatkoztassak attól a ténytől, hogy a dokim mindjárt felvágja a hasam. Így tudom, hogy Kitti kb 10 perc alatt jött a világra.
kittivel
Most, kicsit több, mint egy hét elteltével, már tudok úgy írni és visszaemlékezni az első pár napunkra, hogy nem patakokban folyik a könnyem. A párom azt mondta pár napja, hogyha így folytatom, tuti elfogy az összes. Minden anyák napi film előzetest végig bőgtem a tvben. Katasztrófa volt. Sírtam, ha valami jó volt, sírtam, ha valami rossz. Sírtam, ha elbizonytalanodtam. Igazából mindenen sírtam. Pedig nem volt rá okom.
Az elmúlt hetek izgalma, a programozott császár miatti félelem, az egyedül töltött napok a kórházban, látva a többi, valószínűleg egygyerekes párt együtt a családi szobákban. Milán hiánya, a lelkiismeret furdalás, hogy magára hagytam. A hazatérést övező bizonytalanság. Az első itthon töltött napok hol kaotikus, hol kabaréba illő esti etapjai. És sorolhatnám még. Na, ezek valószínűleg, mind egy-egy könnycsepp formájában távoztak.
Az első napokat a kórházi egyedüllét és a császárt követő fájdalom árnyékolta be. Az egyedüllétet Milán miatt vállaltam. Fontosabbnak tartottam, hogy az apukája mellette legyen az én távollétemben, mintsem, hogy mellettem feküdjön a kórházban. Ott úgyis a saját kis csatáimat kellett megvívnom a testemmel, a mielőbbi gyógyulás érdekében. Mert az idő vagy tényleg megszépíti az emlékeket vagy ez a második császár sokkal, de sokkal jobban megviselt és lassabban akart gyógyulni, mint az első. Annak ellenére, hogy az egyedüllétet én választottam, nagyon megviselt. Rossz volt látni, ahogy a feltételezhetően egygyerekes párok, együtt fekszenek és kelnek, kihasználva a családi szobák minden előnyét és az első közös órák és napok meghittségét. Nem beszélve arról a pillanatról, mikor Milán a látogatást követően kézen fogta az apukáját, dobott nekem egy sziát és távozott. Ahogy csukódott mögötte az ajtó, az első könnyek utat törtek maguknak.
És ez csak a kezdet volt.

womans-crying
Sírtam, mikor dühös voltam, hogy nem gyógyulok elég gyorsan és így nem fogom tudni ellátni a családom.

Sírtam, mikor a megváltozott körülmények ellenére, Milán a szokásához híven sziázva bújt oda hozzám és ölelte át a nyakam.

Sírtam, ha a párom segítség gyanánt elvitte Milánt magával. Akár sétálni mentek együtt, akár bevásárolni. Ahogy beültek a kocsiba nekem már könnyek szöktek a szemembe.

Sírtam, mikor felhívott és megkérdezte, hogy mi a helyzet itthon, mert sajnáltam, hogy én nem lehetek velük.

Sírtam, ha arra gondoltam milyen szerencsés vagyok, hogy ennyit segít nekem a saját teendői mellett.

De ezzel egy időben, sírtam azért is, mert aggódtam, hogy ő vajon meddig bírja majd ezt a dupla műszakot.

Sírtam, mikor arra gondoltam, hogy vajon én hogyan fogom bírni a dupla műszakot immáron, kétgyerekes anyukaként.

Az már csak hab volt a tortán, hogy jött az anyák napja, ami azt jelentette, hogy a tv tele volt megható filmelőzetesekkel. Ugye nem kell mondanom, hogy mi történt mikor negyedszerre is bereklámozták az Édesek és mostohákat.

És naná, hogy bőgtem, mikor Milán egy mini orchideával a kézében állt a kapuban.

Én nem tudom, hogy min mehettem keresztül. Hogy ez most gyermekágyi szomorúság volt, vagy kevésbé tudományosan, bababánat. (Mert persze rákerestem a jelenségre az interneten, hogy megtudjam mennyire őrültem meg) Vagy csak a hormonok játéka, de nálunk eddig többet sírt a mama, mint a baba.

Viszont mostanra, túl az első héten, annak minden nehézségén és szépségén, azt mondhatom, köszönöm jól vagyok, és úgy tűnik vége az első menetnek az érzelmi hullámvasúton.

Kittivel teljes lett a családunk!

Szerzőről.

Szigeti Andi
Szerzőnek 9 cikke van
Tudj meg többet Szigeti Andi

"Minden gyerek a maga sajátos küldetésével születik a világra, némelyik, hogy beragyogja napjainkat, némelyik, hogy próbára tegye türelmünket, némelyik, hogy célt adjon életünknek, és némelyik, hogy gondoskodjék rólunk. Így van: mikor világra jönnek, a gyermekek mindent megváltoztatnak, különösen, ha senki sem hívta őket."
(Született feleségek)

Imádom ezt az idézetet. Minden szava mögött ott az én kis történetem. A kisfiam, Milán most 16 hónapos és őt senki nem hívta, legalábbis én biztosan nem. 29 évesen lettem terhes, teljesen váratlanul.

Imádtam az életem úgy, ahogy volt. A tv2 reggeli műsorának, a Mokkának a szerkesztői székét cseréltem a szoptatós székre. Nem volt könnyű váltás, de legalább a hajnali kelés nem okozott gondot...egy darabig.

Évekig éltem kétlaki életet. Budapesten dolgoztam, Tatabányán laktam, ahová a párom miatt költöztem. Így Milán érkezésével nemcsak a munkámból adódó pörgés szűnt meg, hanem a nagyvárosi nyüzsit is felváltotta a kisvárosi nyugalom.

Szóval igen, minden megváltozott, én is. De sok-sok hónap elteltével állíthatom, hogy az anyaság ellenére, nő maradtam, pedig hogy őszinte legyek voltak kétségeim ezzel kapcsolatban. Sőt talán sosem élveztem annyira, hogy NŐ vagyok, mint most.

És talán nem is változtak a dolgok csak átalakultak. Ma is imádom a pörgést, csak a csajos vacsorákat nem bárokba, hanem játszóházakba szervezem (persze nem mindet;)). Még mindig imádok jönni-menni, és ugye milyen szerencse, hogy bevásárlásnál már a babakocsi tárolójába is lehet pakolni?! Most is imádok utazni, csak a felnőttbarát szállodákat, gyerekbarátra cseréltük. És hogy soha ne érezzem magam "csak" főállású anyának, folyamatosan hobbikat keresek és új dolgokat tanulok, most épp gasztrofotózást.

És igen, így lettem a La Mome új bloggere is.

Egyszer valahol azt olvastam, hogy a szülés az egyetlen olyan vakrandi, ahol biztos, hogy életed szerelmével találkozol. Sok hónap elteltével már tudom ez így van. És mint minden kapcsolatban, ebben is vannak jó és rossz napok, melyeknek mostantól együtt lehetünk a részesei.

És ha még nem mondtam volna, várhatóan áprilisban megszületik a kislányom Kitti, aki ha az anyjára üt, biztosan szolgáltat majd jó pár újabb témát.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események