Poharas epres desszert

Villámgyors epres desszert

Ki szereti az epret? Én imádom, mikor itt a szezonja kilószámra tudom enni. Ki szereti az édességet? Nálam bárhol és bármikor. Ki szereti, ha az gyorsan elkészíthető? Én bevallom jobban szeretem a sütésmentes édességeket, nem vagyok egy nagy cukrász. 😉 Ki szereti a poharas desszerteket? Már gyerekkoromban is mindig azt kértem cukrászdában!

De ha bármelyik fenti kérdésre Te is igennel válaszoltál, akkor ezt az epres receptemet imádni fogod. Ez az egyik legkönnyebben elkészíthető édesség, csak a pohárba kell rétegezni a finomságokat és kész. 5 perc és már eheti is a család. Érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert mindenki kérni fog még egy pohárral!

Poharas epres desszert, 5 hozzávalóból

Elkészítés idő: 5 perc

Hozzávalók (4 főre):
– 30 dkg eper
– 12 db zabpelyhes keksz (pl: natúr zabfalatok)
– 2 doboz joghurt (lehet laktózmentes is)
– 2 dl tejszín (ez is lehet laktózmentes)
– 1 csomag Bourbon vaníliás cukor

Epres pohárdsszert hozzávalói

Szükséges eszközök:
– vágódeszka
– kés
– keverőtál
– villa
– uzsonnás zacskó
– sodrófa
– 2 dl-es üvegpoharak (4 db)

Elkészítés:
1. Az epret mossuk meg, vágjuk vékony cikkekre.

2. A zabpelyhes kekszet tegyük a zacskóba, és a sodrófával ütögetve törjük durvára. Ha a gyerek a közelben van, biztos szívesen segít majd benne! Albert nálunk erre mindig rávehető! 😀

zabkeksz morzsa

3. A joghurtot és a tejszínt keverjük össze egy villával. Nem kell a tejszínt külön felverni, csak jó alaposan össze kell keverni őket. Majd mehet bele a vaníliás cukor is.

4. Az üvegpoharakba kezdjük el rétegezni a finomságokat. Először egy kis keksz, rá egy kevés eper majd a joghurtos massza. Majd még egy réteg mindenből. A végén díszítésnek mehet egy kis eper.

Poharas epres desszert

5. Frissen a legfinomabb, de hűtőben is eláll egy napig, ráadásul akkor még jobban összeérnek az ízek. De nálunk még sosem állt a hűtőben pár percél tovább! 🙂

foto 8

Szerzőről.

Szabó Jucus
Szerzőnek 12 cikke van
Tudj meg többet Szabó Jucus

Szeretek főzni és kísérletezni a konyhában. Nekem ez nem házimunka, hanem kikapcsolódás. Olyan ételeket készítek, amik gyorsak, kevés, de friss hozzávalóból készülnek. Hasonló alapanyagokból egy kis változtatással, vagy más fűszerezéssel, máris egy új ételt lehet varázsolni.

Nálunk a konyha a mindennapi élet központja, ezért is külön öröm volt számomra, hogy a lakásunk konyháját én tervezhettem meg. A konyhasziget a "nagy szerelmem", ahonnan a szemem sarkából látom a játszó kisfiamat, olvasó férjemet. Így főzés közben is részese vagyok a családi történéseknek. Már csak egy kis spájz hiányzik, de talán egy következő konyhámból már az sem fog!

Eddig is sok barátomat és ismerősömet inspiráltam már, hogy ragadjon fakanalat. 2011-ben indítottam első blogomat a KenyérOtthon-t, hogy még több embernek megmutathassam, hogy otthon is lehet finomat főzni egyszerűen!

2014-ben pedig útjára indítottam az 5hozzávaló blogot (www.5hozzavalo.hu). Itt csak olyan recepteket találhatóak, amelyek gyorsan elkészíthetők, nem bonyolultak, és mindössze 5 hozzávalóra van szükség hozzájuk.

2015-től pedig két hetente megtaláltok a marieclaire.hu-n, ahol saját gasztro rovatot vezetek.

Egy kis varázslat a konyhában és a válogatós gyerek, barát vagy férj még a zöldséget is imádni fogja!

Szabó Jucus

Szólj hozzá

Heti tipp

Igényes és egyedi bababútort szeretnél születendő kisbabád babaszobájába?
A Babbo bababútor közel 600 féle elem kínálatával vár, melyek egyedi méretekben és színekben is rendelhetők.
Tekintsd meg a piacon egyedülálló dönthető fekvőfelületű babaágyainkat is!

Ugrás az oldalra.

Hírlevél

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Kiemelt Partnereink

 
 

Legfrissebb kommentek

Közelgő események