Díszpárna – varrás nélkül

A lányok szobájának felújítása, nem csak a festést, de a berendezés felfrissítését is jelentette. Kaptak új szekrényt,  ágyat, és persze a dekoráción is alakítottunk egy kicsit.

Alapvetően szeretek varrni, de vannak helyzetek, amikor szívesen kihagyom ezt a lépést. Hogy majdnem ugyanazt a hatást érjem el, ragasztópisztolyt használok. Ez gyorsabb és sokszor praktikusabb is, mint a varrás, viszont igaz, ami igaz, nehezebb utólag javítani a végeredményen, úgyhogy alapos előkészítést és egy kis odafigyelést igényel.

A lányokkal új díszpárnákat készítettünk a szobájukba. A fentieknek megfelelően a ragasztásos technikát választottam, hogy hamarabb elkészüljek. Ők kérték a figurákat, én megcsináltam. A korábbi ‘lányos’ ötlet után (tütüszonyka készítése), gondoltam ezt az autós párnát osztom meg veletek, hogy a ‘fiús’ anyukáknak is kedvezhessek egy kicsit.

Mielőtt neki állunk, a következő dolgokat kell beszerezni:

thumb_IMG_4532_1024

  • anyag a párnához
  • dekor filc anyag
  • töltő anyag
  • olló
  • ragasztópisztoly + ragasztóbetét

Első lépésként találjuk ki a figurát, amit szeretnénk elkészíteni. Rajzoljunk egy ‘szabásmintát’. Ez a későbbiekben megkönnyíti majd a munkánkat.

thumb_IMG_4531_1024

A szabásmintának megfelelően, vágjuk ki az anyagot, kétszer, így már meg is van a párnánk eleje és háta. Ha nem valamilyen különleges formát gondoltunk ki illetve, ha egyszínű az anyagunk, akkor egyszerűen csak fektessük egymásra az anyagokat. Ha mintás az anyag, akkor a mintás oldalakat egymással szembe fektessük, így vágjuk, és így is ragasszuk össze azokat. A ragasztás során egy 3-4 centiméteres szakaszt hagyjunk ki, ahol később a tömőanyagot fogjuk beletenni a párnánkba.

 

thumb_IMG_4525_1024

thumb_IMG_4524_1024thumb_IMG_4526_1024

A ragasztás után, azon a szűk kis lyukon keresztül fordítsuk ki az anyagot, és így megkapjuk a párna színét. Mi először megtöltöttük a párnát. A töltés mértéke igazából csak rajtunk és a formán múlik. Innen már elkezdhetjük a díszítést! Amikor elkészültünk a dekorálással, következhet a befejezés. A szűk kis lyukat kell beragasztani óvatosan, úgy hogy az anyag szélét befelé rendezzük. (Ha úgy érezük, ezt a lépést lehet varrással helyettesíteni.) És kész is! Esküszöm leírni hoszabb volt, mint elkészíteni!

thumb_IMG_4527_1024

Jó szórakozást!

Dóri

 

Szerzőről.

Bató Dóri
Szerzőnek 14 cikke van
Tudj meg többet Bató Dóri

Sziasztok! Bató Dóri vagyok, feleség, egy 4 és fél éves Lili és egy 2 éves Lotti anyukája, lelkes hobbi kézműves, kreatív blogger.
Már egészen kis koromtól kezdve magával ragadott a "csináld magad" iránti szenvedély.
Volt ami sikerült, volt ami nem, de egy biztos, mindig vannak új ötletek, amik felkeltik az érdeklődésemet, és az otthon fenntartott kisebb hobbiboltnyi felszerelés segítségével, addig általában nem is nyugszom, amíg ki nem próbálom azokat.
Mindig is szerettem az alkotás örömét, legyen szó sütés/főzésről, saját készítésű ajándékokról/játékokról, háztartásbeli praktikákról és még sorolhatnám. Az utóbbi időben a gyerekekkel töltött közös idő volt az, ami a kreativitásomat igazán formálta. Gyerekekkel együtt fantasztikus élmény alkotni, szabadidőmben pedig feltölt, ha olyan összetettebb dolgokat készíthetek, amik mások tetszését is elnyerik.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események