Pocakápolás természetesen – avagy hogyan kerüld el a tigris mintázatot

Pocakápolás természetesen

Mivel még 5 hétig pocaklakó tulajdonos vagyok, ezért a recepteken kívül eddig sok hasznos dologgal nem tudtalak ellátni titeket, LaMome mamikat. De most rájöttem, hogy azért a várandósság alatt is van néhány olyan téma, amiről én szívesen olvastam volna, főleg az első trimeszterben, amikor még az egész babavárás egy ködös, ismeretlen terepnek ígérkezett. Úgyhogy az első nem receptről szóló cikkem a kismamiknak és leendő kismamiknak szól.

Mondhatnánk, hogy várandósság velejárói a terhességi csíkok, azaz striák. A legtöbb kismama csak az utolsó hónapokban kezdi el kenni a pocakját, pedig a csíkok már az első trimeszter során is kialakulhatnak… Ezért érdemes már a 12-14.héttől kenegetni magunkat, viszont nagyon nem mindegy, hogy mivel.

2030764_orig

Kozmetikumok terén törekszem a természetes alapanyagok használatára. Pontosabban én inkább az arany középutat választom: nem dobok ki egy sminkterméket, ha abban valamilyen mesterséges anyag van, illetve a hajamat se mézzel, tejföllel, élesztővel, tojással és hasonló dolgokkal ápolom… Ezzel ellentétben az arcbőrömnél próbálok ügyelni arra, hogy az adott termék minél kevesebb mesterséges anyagot tartalmazzon. Ugyanígy figyelek a testápolóra, amit éppen használok.

Amikor megtudtam, hogy babát várok, viszonylag hamar kialakult bennem az elhatározás, hogy Ő csakis a legjobb és legtermészetesebb alapanyagokkal érintkezzen, majd ha megszületik, ám amíg még a pocakban van, addig se szeretném ha a mesterséges vegyszerek bejutnának hozzá. Tehát egyértelműnek tűnt számomra, hogy a pocakomat (amiben ez a kis csoda bújik meg) csak és kizárólag 100%-ban természetes alapanyagokkal fogom kenegetni.

Sokat böngésztem, hogy vajon melyik az a krém/olaj, ami a legjobb megoldás, azaz megelőzés lehet a terhességi csíkok, vagyis a stirák ellen. A legtöbb fórumon és kismama weboldalon a mandulaolaj, kókuszolaj és shea vaj nevével találkoztam. Minden kismama és már anyuka esküdött az áldásos hatásukra, így én is rendeltem egy nagy tégely 100%-ig bio shea vajat és egy üveg mandulaolajat. Eleinte a kettőt egyszerre használtam és nagyon meg voltam magammal elégedve, hogy ilyen természetes dolgokat kenek a pocakomra… csak egy bökkenő volt… Órákon keresztül ragadt utána a bekent felület. Összekentem a felvett ruhát, az ágyneműt és még a páromat is. Az elegy illatát pedig mindennek nevezhetném, csak kellemesnek nem.

8170190_orig

Így tovább keresgéltem, hátha van egy olyan 100%-ig természetes termék, ami könnyen kenhető, hamar beszívja a bőröm és még az illata is finom.
Szerencsére éppen időben találtam rá a Skin Delight Diva Mom nevű termékére, amit pontosan kismamák pocakápolására fejlesztettek ki.
Amikor elolvastam az összetevőket, már tudtam, hogy ez kell nekem: kókuszolaj, mandulaolaj, shea vaj, kakaóval, jojóba olaj és még sorolhatnám… gyakorlatilag minden megtalálható benne azok közül, amiket a többi kismama a saját tapasztalatai alapján javasolt.
Az illata is kellemes, az állaga miatt könnyedén kenhető, ráadásul nem maradok tőle órákig ragacsos sem. Az már csak a ráadás, hogy 99%-ban ellenőrzött ökológiai gazdaságból származik, így biztosan nem juttatok be vegyszereket vagy kőolaj származékokat a babámhoz.

A 34.hét végén a bőröm egészséges, rugalmas és szép. Semmi nyoma a striáknak. Persze tudom, hogy ezek a makacs csíkok a 39.hét utolsó napján is kijöhetnek, de bízom benne, hogy ez nem fordulhat elő, ha megfelelő mennyiségű folyadékot iszom és rendszeresen kenem magam a legjobb stria elleni hozzávalókkal, amiket még házilag kotyvasztanom se kell, hiszen a Diva Mom-ban mindegyik megtalálható.

Egy valamit azonban érdemes tudni: a terhességi csíkok kialakulását körülbelül 95%-ban a genetikánk határozza meg! Ha ‘striákra hajlamos’ géneket hordozunk, akár 0-24 fürödhetnénk a mandulaolajban, a csíkok akkor is megjelennének. Ám a tudatos életmóddal, a bő folyadékfogyasztással és a megfelelő olajak/vajak használatával van esélyünk a megelőzésre.

Szerzőről.

Laskoy Noémi
Szerzőnek 8 cikke van
Tudj meg többet Laskoy Noémi

23 éves egyetemistaként ért a váratlan hír, hogy babát várok. Azért volt váratlan, mert 2 orvos is kimondta, hogy nekem természetes úton nem lehet babám, én pedig vakon hittem nekik...

Tehát a kezdeti meglepetés és sokk után viszonylag gyorsan kellett magamhoz térnem, hogy a szintén 23 éves páromat és magamat felkészítsem az előttünk álló feladatra. De innentől kezdve valahogy egy nap alatt átkapcsolt az agyam (leendő) mami-üzemmódba. Önmagamat és az addigi tinilány álmaimat háttérbe szorítottam és elkezdtem csak a babára koncentrálni.
Elolvastam szinte mindent, amit a Google a várandósság, szülés és baba címke alatt kiadott. Szerencsére a La Mome fórumra is hamar rátaláltam, így 7 hónapos terhesen úgy érzem, engem már nem érhet meglepetés, vagy ha mégis, fél perc alatt kapok választ a kérdésemre.
A La Mome-s Mamiknak köszönhetően már tudom, hogy mi a teendő hasfájás esetén, melyik pelenka a legjobb újszülötteknek és már azt is tudom, hogy pontosan mit csomagoljak majd a kórházi csomagba.
Ezen információkkal felvértezve izgatottan várom első pici lányom érkezését és a hátralévő időben, illetve a továbbiakban én is szeretnék adni valamit a Mamiknak, akiknek már most ennyi mindent köszönhetek.

Sok-sok finom recepttel biztosan szolgálhatok Nektek, illetve majd igyekszem a valóban hasznosnak tűnő (idő közben összeszedett) tapasztalataimat is megosztani veletek.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események