‘Anya’ csak egy van

Ez a poszt most egyaránt szól anyáknak, mamiknak, férjeknek, uraknak, társaknak és barkácsolni tudó fiúknak, lányoknak.

Egész hétvégén a gyerekszoba felújításán dolgoztunk, ‘egyesített családi haderővel’. Volt minden; festés, fúrás, faragás… A lányok imádták, és a kis játék szerszámosládájukkal percről percre lekövették az eseményeket. A szerelési leírások, a szanaszét heverő szerszámok, csavarok, illesztékek és egyéb eszközök között, egy rögtönzött anyák napi ajándék jutott az eszembe. Úgyis valami aktuális poszton törtem a fejem… Hátha vannak még hasonló helyzetben más mamik is… 😉

Egy egyszerű anyacsavarból, divatos, egyedi kiegészítő készülhet alig pár perc alatt, és a ‘mondandója’ pedig kifejezetten Édesanyáknak való!

A La Mome fórumon gyönyörű karkötőket készítenek egyes mamik -elég csak az új La Mome-os csodára gondolni-, ezt a darabot viszont bárki elkészítheti az alábbi eszközök segítségével:

  • anyacsavar (kis-közepes méretű, amin a bőrszál még áthúzható)
  • bőrszál
  • kapocs
  • kúpos fogó, olló

IMG_4217_1024

Ezek jobbára mind kaphatók hobbi boltban és/vagy háztartási boltokban.

Első lépésként fűzd fel a bőrszálat a képen látható módon az anyacsavar két ellentétes oldalára. Ha ez megvan, akkor mérd ki a csuklódnak megfelelő hosszt, és erősítsd a végpontra a kapcsot a kúpos fogó segítségével. Ha ajándékba lesz, és bizonytalan vagy a csuklómérettel kapcsolatban, akkor inkább rövidebb hosszt rögzíts és olyan kapcsot használj, ami bővíthető (mint, a képen is).

Ha a kapocs a helyén, akkor a maradék bőrszálat vágd le a végéről, és már kész is vagy!

IMG_4215_1024IMG_4216_1024IMG_4219_1024IMG_4221_1024

Simán elmegy utolsó pillanatos ajándéknak, ha a hozzávalók kéznél vannak, de egy hét alatt bőven beszerezhetőek! 😉

Dóri

Szerzőről.

Bató Dóri
Szerzőnek 14 cikke van
Tudj meg többet Bató Dóri

Sziasztok! Bató Dóri vagyok, feleség, egy 4 és fél éves Lili és egy 2 éves Lotti anyukája, lelkes hobbi kézműves, kreatív blogger.
Már egészen kis koromtól kezdve magával ragadott a "csináld magad" iránti szenvedély.
Volt ami sikerült, volt ami nem, de egy biztos, mindig vannak új ötletek, amik felkeltik az érdeklődésemet, és az otthon fenntartott kisebb hobbiboltnyi felszerelés segítségével, addig általában nem is nyugszom, amíg ki nem próbálom azokat.
Mindig is szerettem az alkotás örömét, legyen szó sütés/főzésről, saját készítésű ajándékokról/játékokról, háztartásbeli praktikákról és még sorolhatnám. Az utóbbi időben a gyerekekkel töltött közös idő volt az, ami a kreativitásomat igazán formálta. Gyerekekkel együtt fantasztikus élmény alkotni, szabadidőmben pedig feltölt, ha olyan összetettebb dolgokat készíthetek, amik mások tetszését is elnyerik.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események