Mocskos tészta

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de mióta a gyerkőcökre főzök, egyre többször jutnak eszembe a gyerekkori ízek. Nagymamán borsólevese, amilyet anyu soha sem tudott főzni! (Bocs anya! :D) A farsangi fánkok, a terítő rétes (nagyim nyújtotta terítőn), a gomba fasírt, varga béles, és még sorolhatnám estig. De mind közül a kedvencem a mocskos tészta volt, szerintem a neve miatt! Mondjuk, még ma sem tudom, miért így hívják, de mikor először mondtam a férjemnek, hogy csinálok ő is pontosan tudta, hogy mi az! 😀

Szóval íme a recept, amit remélem a Ti gyerkőceitek is annyira fognak szeretni, mint az enyémek!

Szilvalekváros diós tészta

Hozzávalók (4 főre):
– 35 dkg fodros nagykocka tészta
– 1 kis üveg szilvalekvár (50 dkg)
– 10 dkg dió
– 1 kávéskanál fahéj
– 2-3 evőkanál porcukor (de ez ízlés szerint mehet bele)

IMG_4336

Szükség eszközök:
– edény
– szűrő
– vágódeszka
– kés
– serpenyő
– kanál
– keverőtál

Elkészítés:

Az edényben tegyünk fel vizet főni a tésztának. A diót daraboljuk fel durvára. A serpenyőt tegyük fel szárazon a tűzre melegedni. Mikor a kezünket fölé helyezzük és forró, öntsük bele a diót, és pár perc alatt pirítsuk meg. Akkor jó, ha már érződik a finom pirított dió illata!

Mikor a víz felforrt öntsük bele a tésztát. Főzzük a csomagoláson jelzet ideig, majd szűrjük le és öntsük a keverőtálba. A tésztát keverjük össze a szilvalekvárral, a fahéjjal és a pirított dióval.

Tálaláskor a tetejét meghinthetjük porcukorral.

Mocskos tészta, azaz Szilvalekváros-diós tészta

Szerzőről.

Szabó Jucus
Szerzőnek 12 cikke van
Tudj meg többet Szabó Jucus

Szeretek főzni és kísérletezni a konyhában. Nekem ez nem házimunka, hanem kikapcsolódás. Olyan ételeket készítek, amik gyorsak, kevés, de friss hozzávalóból készülnek. Hasonló alapanyagokból egy kis változtatással, vagy más fűszerezéssel, máris egy új ételt lehet varázsolni.

Nálunk a konyha a mindennapi élet központja, ezért is külön öröm volt számomra, hogy a lakásunk konyháját én tervezhettem meg. A konyhasziget a "nagy szerelmem", ahonnan a szemem sarkából látom a játszó kisfiamat, olvasó férjemet. Így főzés közben is részese vagyok a családi történéseknek. Már csak egy kis spájz hiányzik, de talán egy következő konyhámból már az sem fog!

Eddig is sok barátomat és ismerősömet inspiráltam már, hogy ragadjon fakanalat. 2011-ben indítottam első blogomat a KenyérOtthon-t, hogy még több embernek megmutathassam, hogy otthon is lehet finomat főzni egyszerűen!

2014-ben pedig útjára indítottam az 5hozzávaló blogot (www.5hozzavalo.hu). Itt csak olyan recepteket találhatóak, amelyek gyorsan elkészíthetők, nem bonyolultak, és mindössze 5 hozzávalóra van szükség hozzájuk.

2015-től pedig két hetente megtaláltok a marieclaire.hu-n, ahol saját gasztro rovatot vezetek.

Egy kis varázslat a konyhában és a válogatós gyerek, barát vagy férj még a zöldséget is imádni fogja!

Szabó Jucus

Szólj hozzá

Heti tipp

Igényes és egyedi bababútort szeretnél születendő kisbabád babaszobájába?
A Babbo bababútor közel 600 féle elem kínálatával vár, melyek egyedi méretekben és színekben is rendelhetők.
Tekintsd meg a piacon egyedülálló dönthető fekvőfelületű babaágyainkat is!

Ugrás az oldalra.

Hírlevél

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Kiemelt Partnereink

 
 

Legfrissebb kommentek

Közelgő események