Tütü szoknya – Lányos anyukáknak

 

Valahogy ennek a generációnak része a tütü. Viseljük a bölcsiben, oviban, hordjuk a boltban, rendelőben és természetesen a táncórákon (legyen szó balettről vagy néptáncról). A lányaim nem zavartatják magukat, ahogyan már én sem…

Bár hogy őszinte legyek, Carrie Bradshaw és a Szex és New York óta igazából nincs is min aggódnom! Utcára is tökéletes viselet! 🙂

Szebbnél szebb darabokat lehet kapni manapság, de a szívem szakadna meg, ha azokat a darabokat a játék hevében csatakossá válva látnám viszont.

Így elkészült ennek is a saját készítésű verziója!

Ami kell hozzá:

  • Tüll anyag (Színe és mértéke Tőled függ, illetve attól, hogy milyen hosszú szoknyát szeretnétek. Annyit segítek, hogy minél rövidebb a szoknya hossza, annál ‘pufibb’ lesz a végeredmény.)
  • Gumiszalag (Hossza, derékra mérve)
  • Olló
  • Kis szék, vagy vágódeszka – segítség végett

IMG_0515

Az anyagot kb. 3-4 cm széles csíkokra vágd fel. Amint ez megvan, a gumiszalagot mérd ki a derékbőség alapján, és köss csomót a végére. Az alaposabbak pár öltéssel is rögzíthetik a szalag két végét, így biztosan nem fog kilógni a csomó.

Ez után a szék háttámlájára vagy a vágódeszkára húzd rá a gumiszalagot, és kezdődhet a csomózgatás. Nem öt perc lesz, de nem is egy óra és a végeredményért mindenképpen megéri!

IMG_0517IMG_0518

IMG_0519IMG_0520

Igyekeztem olyan képeket készíteni, ami alapján jól látszik, hogy a levágott tüll csíkot félbehajtottam, a gumiszalag mögé tettem, és utána áthurkoltam. Ezennel el is kezdtük a szoknya készítést!

Íme a végeredmény… nálunk még a pizsamára is ez dukál! 🙂

IMG_4168

Szerzőről.

Bató Dóri
Szerzőnek 14 cikke van
Tudj meg többet Bató Dóri

Sziasztok! Bató Dóri vagyok, feleség, egy 4 és fél éves Lili és egy 2 éves Lotti anyukája, lelkes hobbi kézműves, kreatív blogger.
Már egészen kis koromtól kezdve magával ragadott a "csináld magad" iránti szenvedély.
Volt ami sikerült, volt ami nem, de egy biztos, mindig vannak új ötletek, amik felkeltik az érdeklődésemet, és az otthon fenntartott kisebb hobbiboltnyi felszerelés segítségével, addig általában nem is nyugszom, amíg ki nem próbálom azokat.
Mindig is szerettem az alkotás örömét, legyen szó sütés/főzésről, saját készítésű ajándékokról/játékokról, háztartásbeli praktikákról és még sorolhatnám. Az utóbbi időben a gyerekekkel töltött közös idő volt az, ami a kreativitásomat igazán formálta. Gyerekekkel együtt fantasztikus élmény alkotni, szabadidőmben pedig feltölt, ha olyan összetettebb dolgokat készíthetek, amik mások tetszését is elnyerik.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események