Képkirakó

 Gondoltad volna, hogy az orvosi rendelőkben használt spatula, számtalan kreatív ötlet megvalósításához kínál remek alapot?! Lehet, talán már láttál is párat, vagy esetleg csináltál is belőlük valamit. Ha még nem, itt az alkalom, hogy egy egyszerű aprósággal feldobd a játéktáratokat!

Mégis hogy akad a kezed ügyébe spatula?! (Hacsak nem vagy orvos, vagy esetleg a párod az…)
Mi, úgy jártunk egy délelőtti séta alkalmával, hogy a szépen előkészített és ‘alaposan’ átgondolt tízórai mellé csupáncsak kanalat felejtettem el csomagolni… Mivel karnyújtásnyira tőlünk volt egy patika, gondoltam ott majd ‘orvosoljuk’ a problémát. Végül sikerült is…egy 500 darabos spatula csomagra beruházni (nem volt kisebb…), amiből 1 azaz egy darab spatulával ki is kanalaztuk az üveges bébiételt…
Hogy a maradékkal mi történt?! Készült belőle lámpabúra, kis doboz, képkeret és az alábbi képkirakó, aminek végre a gyerek is örült!
Mindössze az alábbi kellékek szükségesek hozzá:
  • 3-5 spatula
  • Festék (bababarát)
  • Ecset

thumb_IMG_5663_1024Illeszd egymás mellé a spatulákat, fess rá egy egyszerű alakzatot és várd meg míg megszárad a festék! Ugye, milyen egyszerű?!

thumb_IMG_5664_1024
Ezzel az apró játékkal fejlesztheted gyermeked térlátását, finom motorikus képességét. Megismerheti/megtanulhatja a színeket, a formákat, gyümölcsöket, állatokat, járműveket, stb. attól függően, hogy éppen mit festesz a pálcákra.
Te milyet készítenél?
 thumb_IMG_5666_1024
Jó szórakozást!

Szerzőről.

Bató Dóri
Szerzőnek 14 cikke van
Tudj meg többet Bató Dóri

Sziasztok! Bató Dóri vagyok, feleség, egy 4 és fél éves Lili és egy 2 éves Lotti anyukája, lelkes hobbi kézműves, kreatív blogger.
Már egészen kis koromtól kezdve magával ragadott a "csináld magad" iránti szenvedély.
Volt ami sikerült, volt ami nem, de egy biztos, mindig vannak új ötletek, amik felkeltik az érdeklődésemet, és az otthon fenntartott kisebb hobbiboltnyi felszerelés segítségével, addig általában nem is nyugszom, amíg ki nem próbálom azokat.
Mindig is szerettem az alkotás örömét, legyen szó sütés/főzésről, saját készítésű ajándékokról/játékokról, háztartásbeli praktikákról és még sorolhatnám. Az utóbbi időben a gyerekekkel töltött közös idő volt az, ami a kreativitásomat igazán formálta. Gyerekekkel együtt fantasztikus élmény alkotni, szabadidőmben pedig feltölt, ha olyan összetettebb dolgokat készíthetek, amik mások tetszését is elnyerik.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események