Last minute tojásdíszítés

 

 

Te is úgy jártál, hogy a húsvéti készülődés közepette, pont a tojásdíszítésről ‘csúsztál le’?!

A jó hír, hogy még most sem késő! 🙂

Ha van kéznél tojás (főtt, kifújt, műanyag, vagy bármilyen…) és egy kis körömlakk, akkor nincs veszve semmi!

Tehát, ami kelleni fog:

FullSizeRender

  • tojás
  • körömlakk (lehetőleg élénk színű)
  • tál (legalább olyan mély, hogy a tojást ellephesse a víz)
  • fogpiszkáló vagy hurkapálca
  • langyos víz
  • gumikesztyű (igény szerint)

Töltsd meg a tálat langyos vízzel. Azért langyossal, mert így nem dermed meg olyan hamar a körömlakk a víz felszínén.

A kiválasztott körömlakkokból csepegtess pár cseppet a vízbe. a színek szinte azonnal szét fognak szaladni. A fogpiszkálóval kedvedre alakíthatsz a ‘márványos’ mintán.

FullSizeRender[1]

Ha ez megvan, mártsd bele a tojást egy határozott mozdulattal, és 1-2 másodperc után húzd ki a vízből. Kész is! Ugye, hogy nem egy ördöngősség?! Abszolút egyedi tojásokat festhetsz így, és a körömlakk száradási idejétől függően, pár perc alatt el is készülhetsz.

FullSizeRender[4]

FONTOS: Miután a körömlakkot már a vízbe csepegtetted, aránylag gyorsan kell dolgozni, mert ha megdermed a lakk, esetleg nem fog olyan szépen rásimulni a tojásra.

Ha kész vagy, a maradék körömlakkot egy pálca segítségével könnyedén összehúzhatod, és jöhet a következő tojás!

A lányokkal, előkészületekkel együtt negyed óra alatt kifestettünk 3-4 tojást. Az egyszerűség kedvéért műanyag tojásokat díszítettünk, így kizárva a töréskárt… :-). Mivel ilyen kisméretű gumikesztyű nincsen, a tojásokat egy pötty ragasztóval hurkapálcához rögzítettem, így nekik nem kellett belenyúlni a lakkba, hanem a pálca segítségével mártották bele a festékbe. Ez a lépés természetesen kihagyható, és kézben fogva is belemárthatóak a tojások, viszont ilyenkor ajánlom a gumikesztyűt, hacsak nem szeretnél extra divatos lakkot a körmeidre… 😉

Ha esetleg nincs élénk színű lakkod, de akad egy alkoholos filced, az utolsó pillanatban azzal is feldobhatod a tojásokat!

IMG_8987

 

 

Szerzőről.

Bató Dóri
Szerzőnek 14 cikke van
Tudj meg többet Bató Dóri

Sziasztok! Bató Dóri vagyok, feleség, egy 4 és fél éves Lili és egy 2 éves Lotti anyukája, lelkes hobbi kézműves, kreatív blogger.
Már egészen kis koromtól kezdve magával ragadott a "csináld magad" iránti szenvedély.
Volt ami sikerült, volt ami nem, de egy biztos, mindig vannak új ötletek, amik felkeltik az érdeklődésemet, és az otthon fenntartott kisebb hobbiboltnyi felszerelés segítségével, addig általában nem is nyugszom, amíg ki nem próbálom azokat.
Mindig is szerettem az alkotás örömét, legyen szó sütés/főzésről, saját készítésű ajándékokról/játékokról, háztartásbeli praktikákról és még sorolhatnám. Az utóbbi időben a gyerekekkel töltött közös idő volt az, ami a kreativitásomat igazán formálta. Gyerekekkel együtt fantasztikus élmény alkotni, szabadidőmben pedig feltölt, ha olyan összetettebb dolgokat készíthetek, amik mások tetszését is elnyerik.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események