Oreos sajttorta recept

Az egyik kedvencem az Oreos sajttorta, de Magyarországon még sosem ettem igazán jót. Elkezdtem hát keresgélni az amerikai receptek között és egymás után próbáltam ki őket. Nagyjából 6-7 recept után sikerült megtalálnom az igazit, amin icipicit alakítottam, de szerintem így lett tökéletes.
Amit már itt az elején leszögeznék: a jó sajttorta titka (legyen az Oreos, áfonyás, karamellás vagy bármilyen) a türelem. A sütés befejeztével érdemes még további 4-6 óráig a kikapcsolt sütőben hagyni úgy, hogy fokozatosan nyitjuk ki a sütő ajtaját. Így a torta nem repedezik be és sokkal krémesebb marad. Igazán tökéletes pedig csak nagyjából egy teljes éjszakányi pihentetés után lesz.

image

Hozzávalók
Keksz alaphoz:
200g Oreo keksz apróra törve (én darálóban aprítottam szinte porrá)
80-90g olvasztott vaj
Krémhez:
600g natúr krémsajt (pl. Philadelphia, de a Milli natúr és az Aldiban/Lidlben kapható natúr változat is tökéletes)
120g Xilit / kristálycukor
20g liszt
1 kk. sütőpor
3 nagy tojás
1-2 ek. tejföl
reszelt citromhéj ízlés szerint (elhagyható)
1 kk. vanília aroma
kb. 10-12 db Oreo keksz óvatosan elnegyedelve Díszítéshez:
250ml habtejszín
1tasak Dr. Oetker habfixáló
250g Mascarpone

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 170fokra. Vajazzunk ki egy kb. 24-26 centis tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral az alsó kerek részt, illetve a forma belső oldalait is.
2. Daráljuk apróra konyhai mixer segítségével az Oreo kekszeket, majd dolgozzuk össze jó alaposan az olvasztott vajjal. Ha a kekszes masszánk nagyjából homogén, spatula segítségével egyengessük el és nyomkodjuk le a kivajazott, papírral kibélelt forma alján. Ezt a keksz réteget tegyük a sütőbe kb. 15 percre.
3. Kezdjünk neki a krémnek is. A natúr sajtkrémet öntsük egy nagy keverőtálba, majd 1-2 percig keverjük a robotgéppel magas fokozaton. Ezután adjuk hozzá a xilitet/cukrot és keverjük magas fokozaton további 3 percig.
A lisztet egy külön tálkában keverjük össze a sütőporra, majd egy szitán keresztül adjuk hozzá a krémhez.
A tojásokat egyesével, alapos keverés mellett adjuk hozzá a masszánkhoz. Végül pedig adjuk hozzá a tejfölt, a vanília aromát és a reszelt citromhéjat, majd keverjük pár percig folyamatosan a már kész krémet.
4. Ha a sütőből kivettük a kekszet, spatula segítségével öntsük a tetejére a krémet és egyengessük el, majd 2-3cm magasról ‘ejtsük le’ a formát, hogy távozzanak a légbuborékok. Legvégül pedig helyezzünk tördelt Oreo keksz darabkákat a torta tetejére. (figyelem, 3-4db kekszet hagyjunk meg későbbre).
5. Tegyük be a 170 fokos sütőbe (alsó-felső sütés fokozaton) a tortát, süssük ezen a hőmérsékleten 15 percig, majd vegyük le 120 fokra és úgy süssük tovább, amíg a teteje enyhén meg nem pirul (kb. 50-80 perc).

image

6. Ha letelt a sütési idő, nyissuk ki résnyire a sütő ajtaját, várjunk fél órát, majd nyissuk ki még jobban a sütőt. Kb. 2-3 óra elteltével tegyük ki szoba-hőmérsékletbe a tortát és miután teljesen kihűlt, minimum 5-6 órára tegyük hűtőbe. Ez a hosszú folyamat azért fontos, hogy ne repedezzen be a torta, illetve így sokkal krémesebb marad.image

7. EXTRA: Ha a tortánk teljesen kihűlt (állt hűtőben 5-6 órát) készítsük el a díszítő krémet. Ehhez 250ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá az 1 csomag habfixáló hozzáadásával, majd alaposan keverjük hozzá a Mascarponét. Végül ezt a krémet spatula segítségével szépen kenjük rá a tortánk tetejére. Így egy hófehér tetejű tortát kapunk, erre érdemes még szépen rátenni a megmarad 3-4 Oreo kekszet. Én pluszban karamell öntettel is szoktam díszíteni.

Egyszerűen tökéletes! Jó étvágyat hozzá!

Noémi

Szerzőről.

Laskoy Noémi
Szerzőnek 8 cikke van
Tudj meg többet Laskoy Noémi

23 éves egyetemistaként ért a váratlan hír, hogy babát várok. Azért volt váratlan, mert 2 orvos is kimondta, hogy nekem természetes úton nem lehet babám, én pedig vakon hittem nekik...

Tehát a kezdeti meglepetés és sokk után viszonylag gyorsan kellett magamhoz térnem, hogy a szintén 23 éves páromat és magamat felkészítsem az előttünk álló feladatra. De innentől kezdve valahogy egy nap alatt átkapcsolt az agyam (leendő) mami-üzemmódba. Önmagamat és az addigi tinilány álmaimat háttérbe szorítottam és elkezdtem csak a babára koncentrálni.
Elolvastam szinte mindent, amit a Google a várandósság, szülés és baba címke alatt kiadott. Szerencsére a La Mome fórumra is hamar rátaláltam, így 7 hónapos terhesen úgy érzem, engem már nem érhet meglepetés, vagy ha mégis, fél perc alatt kapok választ a kérdésemre.
A La Mome-s Mamiknak köszönhetően már tudom, hogy mi a teendő hasfájás esetén, melyik pelenka a legjobb újszülötteknek és már azt is tudom, hogy pontosan mit csomagoljak majd a kórházi csomagba.
Ezen információkkal felvértezve izgatottan várom első pici lányom érkezését és a hátralévő időben, illetve a továbbiakban én is szeretnék adni valamit a Mamiknak, akiknek már most ennyi mindent köszönhetek.

Sok-sok finom recepttel biztosan szolgálhatok Nektek, illetve majd igyekszem a valóban hasznosnak tűnő (idő közben összeszedett) tapasztalataimat is megosztani veletek.

3 hozzászólás

  • Lorant Katai július 19, 2016 06.57 du.

    Nagyon folyós lett a krem mit tegyek?

  • Szilágyi Réka június 08, 2016 04.50 du.

    Noémi, le tudnád írni,hogy a karamellás szósz hogyan kell elkészíteni?
    Köszi:)

  • Névtelen április 25, 2016 09.51 de.

    finom

Szólj hozzá

Heti tipp

Igényes és egyedi bababútort szeretnél születendő kisbabád babaszobájába?
A Babbo bababútor közel 600 féle elem kínálatával vár, melyek egyedi méretekben és színekben is rendelhetők.
Tekintsd meg a piacon egyedülálló dönthető fekvőfelületű babaágyainkat is!

Ugrás az oldalra.

Hírlevél

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Kiemelt Partnereink

 
 

Legfrissebb kommentek

Közelgő események