Életment-Ő…

Kedves Anyukák!

Szeretnék megosztani veletek egy történetet. Megtörtént, ami minden terhes kismama rémálma. Ezt csak röviden részletezném, de egy autó, akit előztünk váratlanul bekanyarodott balra és lesodort minket az útról. Egy pillanat műve volt és már a tompa csattanás után éreztem, hogy a feje tetején fordul át az autó. Visszafordult négy kerékre és csak arra tudtam gondolni, hogy az apró kis lélek a pocakomban hogyan lehet. A második gondolatom az, hogy hálásan köszönöm az Életnek, hogy 5 éves kisfiamat 10percel a baleset előtt kitettük a nagymamánál. A férjemmel szavak nélkül figyeltük egymást és azonnal cselekedtünk. Láttuk, hogy mind a ketten jól vagyunk. Kinyitottuk az ajtókat és kiszálltunk. A pocakom nagyon feszes volt az egyik oldalon. A picike jobb oldalra húzódott és anyai ösztöntől éreztem, hogy Ő is stressz hatása alatt van. Simogattam és nyugtatgattam magunkat a gondolataimmal és csak arra tudtam összpontosítani, hogy megtaláljam a telefonom és hívjak magamnak egy mentőt, hiszen 22 hetes terhes voltam. Hogy keményedik e a has ilyenkor? Honnan tudhatnám? Persze, hogy kemény, hiszem a sokk hatására minden izmom megfeszül. Oldalról érte egy ütés a pocakomat. Valószínű az ajtómon lévő kartámasz. Pont ott, ahol a csoda szokott ficánkolni. Borzalmas percekés végtelen izgalom, míg megérkezik a mentő. Hiába kérdezik, hogy hogyan vagyok,mert nem tudom és nem is érdekel. Egyetlen egy dolog érdekel, valaki azonnal szerezzen egy ultrahangot és vizsgálja meg a Csodánkat a hasamban. Üvölteni tudnám, hogy azonnal induljunk! A férjem szemében lévő képeket a mai napig nem merem felidézni. Már a kórházban voltam, mikor jött egy bocsánat kérő üzenet az embertől, aki az életénél is jobban szeret minket. Bocsánatot kért, mert nem tudott megóvni. Mert egy férfi életében a felesége és gyermeke a legfontosabb és bármit megtenne érte. A sorssal mégsem tud szembeszállni. Nem tud az előre elrendelt tapasztalatok ellen tenni. Vigyázott Ránk! A legjobb döntéseket hozta a becsapódás előtt. Nem hibázott, mégis totálkáros a családi autó, kórházban a feleség és Ő a kezeit tudja csak tördelni a rendőri szemle alatt, ahelyett, hogy az én kezemet csókolgatná.

Nincs, vérzés, méhlepény ép, szívhang kiegyensúlyozott, keringés stabil! Ezek az orvos első szavai. Kicsordult a könnyem, mint, mikor először hallottam a picinyke lélek szívhangját. Újraszülettünk mindannyian. Még erősebben éreztük a köteléket, ami egymáshoz láncol minket.

Történetem megosztását egyetlen dolog miatt érzem igazán fontosnak. Míg a korházban tartottak megfigyelésen beszélgettem kismamákkal, akik soha nem használtak vagy nem is hallottak a biztonsági övterelőről. A mi életünket megmentette. Az én pocaklakóm sérülés nélkül megúszta! Mi a BeSafe biztonsági övterelőnek köszönhetjük, hogy a mai napig is baba lakik a szívem alatt. Én az első terhességem alatt is sokat vezettem és utaztam és már akkor is használtam. Felelőtlenség nélküle utazni. Nem kell hibáznod, hogy az árokban kössön ki az autód és egy pillanat alatt megváltozzon az életed!

Szerzőről.

Mádai Vivien
Szerzőnek 71 cikke van
Tudj meg többet Mádai Vivien

25 éves vagyok, tavaly végeztem a Színház és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán. Van egy csodálatos férjem, aki a világ legjobb embere. ( az ő papírja már hivatalos )
Lassan 5 éve dolgozom televízióban mint szerkesztő és műsorvezető. És imádtam/ om.

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események