Mert adni jó…

A karácsonyt megelőző hetekben, a fenyőfa illata, a karácsonyivásár forgataga, a forralt bor íze a mindennapok részévé válik. A város díszbe öltözik, a mesés hangulat pedig mindenkit magával ragad. De a boldog ünnepvárás nem mindenkinek ilyen felhőtlen. Anyaként az ember ebben az időszakban valahogy sokkal szentimentálisabb lesz. Szebbnél szebb ajándékokat vásárolunk, és roskadásig telepakoljuk az asztalt finomságokkal, hogy szeretteinket boldognak lássuk. Azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a karácsony sokak számára egyenlő a nélkülözéssel. Családok, akik nem tudnak ajándékot venni, mert nem hogy meglepetésre, de élelemre is alig jut pénzük. Anyák, akiknek a szívük szakad meg, hogy nem láthatják azt a varázslatos csillogást a kicsik szemében, amikor felfedezik a karácsonyfát. És gyermeknek, akik legalább annyira tudnak örülni egy szem szaloncukornak, mint a legújabb legónak. Sorsok, amikről igazából fogalmunk sincs….
image_251

A karácsony nem csak a szeretet ünnepe, de ilyenkor alkalom is nyílik arra, hogy tényleg jót tegyünk valakivel, akinek az ünnepek alatt az öröme nem lehet teljes. Mi úgy döntöttünk szeretnék csatlakozni a Mikulásgyár ajándékgyűjtő programjához. A Mikulásgyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet vár adományként. A rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, de nagyon szívesen fogadnak játékokat, könyveket is.
image_261

Ma reggel Eszti megjelent az ajtómban két óriási zacskóval és a kis Bendével, így amíg a gyerekek játszottak, mi nekifogtunk az ajándékok becsomagolásának. Az elmúlt években én is rengeteg olyan dolgot halmoztam fel, amiknek tudom, hogy más nagyon örülne. Így közösen pedig még jobb volt készülődni. Ha Nektek is van felesleges játékotok vagy élelmiszeretek, a Mikulásgyár különböző állomásain leadhatjátok azokat december 21. -ig. Apróságok, de másnak egy kis melegség a szeretet ünnepén…

Szerzőről.

Mádai Vivien
Szerzőnek 71 cikke van
Tudj meg többet Mádai Vivien

25 éves vagyok, tavaly végeztem a Színház és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán. Van egy csodálatos férjem, aki a világ legjobb embere. ( az ő papírja már hivatalos )
Lassan 5 éve dolgozom televízióban mint szerkesztő és műsorvezető. És imádtam/ om.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események