Bakiparádé

Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, anyukának lenni kemény meló. Persze senki nem várhatja el, hogy egy kezdő mami mindent profin csináljon, így természetes, hogy néha becsúszik egy-két nem várt baki. Ezeken ma már nem akadok fenn, inkább csak nevetek magamon, és próbálok tanulni belőlük. Összegyűjtöttem az én kis gyűjteményem, jó nosztalgiázást/felkészülést kívánok belőle!

Vásárlás. Mind imádjuk, valljuk be. De biztos, hogy egy teljes újszülött kollekcióra van szükség? Az én nagyfiam már egynaposan se fért bele ezekbe a cuki rucikba, így teljesen feleslegesen töltöttem fel a szekrényét, mini méretekkel. Na és a pelenka. Sok fog kelleni. Ezért sokat veszel. Túl sokat. Rengeteget. De hát annyi baj legyen, jó lesz a kistesónak!

Végre megszületik a kicsi, mehettek haza a kórházból. Nem törődsz semmivel, csak örömködsz és várod a pillanatot. Már látod magatokat otthon, a kisággyal, a játékokkal… na de álljunk csak meg egy percre! Szóltál apunak, hogy ne hagyja otthon a hordozót? Hát én elfelejtettem!

Vígjátékba illő jelenet: kisfiús anyuka pelenkázza kisbabáját. És rájön, hogy a lurkó igazi célzó művész! Aztán, már szinte megszokod, hogy a kis célbalövő eltalálja, hol a függönyt, hol a padlót, hol pedig a saját arcát. Igen, ez a valóságban is megtörtént.

Az altatásnak sokféle variációja ismert. Hordozókendőben, babakocsiban és autókázás közben nagyon hatásos, de ne lepődjön meg senki, ha ezek után éjjel is babakocsi-rally-t kell rendezni! Én a dúdolgatásban is hiszek…

Sétálunk, sétálunk…bumm. Véletlenül beütöd a kicsi fejét az ajtófélfába. Ne aggódj, mindenkivel megesik, maximum senki nem vallja be! A kis horpadást a buksin, majd maximum apára fogod 🙂

Lázmérés. Még mielőtt jajveszékelve kihívód az ügyeletet, a mentőket, vagy már Dr. House-on gondolkodnál, szólok: a babák testhőmérséklete egy fokkal melegebb, mint a felnőtteké. Na, ez az, amit a gyakorikérdések. hu-n én elfelejtettem olvasni…

És a kimerítöbbnél, kimerítöbb kérdések….A kismamákkal valahogy sokkal kommunikatívabbak az emberek. A „De édes a kisbabád!” és a” Milyen jól nézel ki!” felkiáltások mellett nem restek megkérdezni: „És tejcid van?” Csak türelem anyukák, türelem!

Aggódós anyukák, felejtsétek el a babamérleget, adj annyit enni, amennyit kér! Egy mondás szerint 3 dolog mérgezheti a szoptatást: az óra, a cumi és a mérleg. A mérleg azoknak az anyukáknak való, akik szeretnek gyönyörködni kisbabájuk növekedésén.

Mindig pakolj össze. Nézd meg 5-ször, hogy minden megvan-e! Kellemetlen, amikor a kocsiban jössz rá, hogy nem raktál be pelenkát és váltásruhát.

Anyaság-fáradtság. Fáradtság-bénázás. Ismerős? Kikészítem a szemetet, a pelenkázó táskát, majd elindulok a babakocsival. Mintha túl sok lenne a cucc… Ja, hogy a szemeteszsákkal tologatom a babakocsit, pardon. Végül egy másik kómás helyzet: mindig nézzétek meg mi akad a kezetekbe, amikor tusfürdő után nyúltok. Én csak fürdetés közben vettem észre, hogy épp a popsikrémet használom szappan gyanánt.

És ez csak pár dolog a sok közül… A többit inkább nem firtatom, higgyétek el jobb ez így:) Ne aggódjatok, senki soha ne rója majd fel nekünk ezeket, pláne nem a kisbabánk, aki az égvilágon semmire nem fog ezekből emlékezni. Az anyukák nagy szerencséjére.

Szerzőről.

Mádai Vivien
Szerzőnek 71 cikke van
Tudj meg többet Mádai Vivien

25 éves vagyok, tavaly végeztem a Színház és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán. Van egy csodálatos férjem, aki a világ legjobb embere. ( az ő papírja már hivatalos )
Lassan 5 éve dolgozom televízióban mint szerkesztő és műsorvezető. És imádtam/ om.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események