Anyu és Apu olyan szép pár

Anyu és apu olyan szép pár!

Milyen boldog lehet az a család, ahol ez az örömteli mondat hangzik e a kicsik szájából! Sok családban azonban, sajnos úgy néz ki a felállás, hogy a baba érkeztével megszűnik a házas élet. Ez helytelen, hiszen a gyermek két ember szerelmének gyümölcse, nem csak a fogantatás pillanatában, de a gyerek egész életében ezt kell szem előtt tartani. A boldog családi légkör elengedhetetlen része a gyermekvállalásnak. A baba is megérzi, ha anyu és apu már nem úgy néznek egymásra.

Megosztó az a kérdés, hogy szabad-e a kicsiket nélkülözni egy pár napra, hogy párunkkal is legyen némi együtt töltött időnk. Mi a párommal azon az állásponton vagyunk, miszerint nem hogy szabad, de kell is. Egy anya nem csak anya, hanem szerető feleség, társ, akinek ugyanolyan fontos a párjával törődni, mint a kisbabájával. Szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy a kapcsolat felfrissítése a gyermekkel töltött idő rovására megy.

Már az első terhességem alatt megfogadtam, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy a párommal ne aludjon ki a láng közöttünk. Ez nem csak nekünk, szülőknek fontos, de a kicsik is úgy érzik magukat igazán biztonságban, ha anya és apa boldog pár. Mi bevállaljuk: két gyerek után is igényünk van egymásra, arra hogy beszélgessünk órák hosszat, utazgassunk, csavarogjunk. Mind ismerjük a viszontlátás örömét! Anyuci és apuci végre megjöttek! Csodás érzés látni, ahogy vigyorognak, maszatosak és kellemesen töltötték a napot a nagyiékkal.

A fő, hogy fokozatosan vezessük be a kicsik életébe, hogy olykor a mama és a papa kettesben csinálnak programot. Így könnyebben elfogadják, pláne ha olyan helyen lehetnek addig, ahol jól érzik magukat. Akárkire én sem bíznám a piciket, de hát erre (is) jók a mi szüleink! Sok esetben a gyerekek kifejezetten várják, hogy végre a nagyszülőkhöz mehessenek játszani. Fontos, hogy feléjük is kialakuljon egyfajta kötődés, hiszen minket is ők neveltek fel. A nagymamáék számára sem elhanyagolható, hogy olykor a maguk módján alakíthassák ki a kapcsolatot az unokával.

Persze ez csak egy lehetőség a sok közül. Olykor rá lehet bízni a gyereket egy barátra, vagy tesóra is. Lényeg, hogy olyan ember legyen, akire 100% biztossággal rá merjük bízni a csemeténket. Nem csak a házas élet fenntartásat, de a gyermek személyiségének fejlődése miatt is szükségesek ezek a hétvégék/délutánok. Sokkal talpraesettebbek és önállóbbak lesznek azok a gyerekek, akik pici koruk óta erre vannak szoktatva.

Szerzőről.

Wolf Eszter
Szerzőnek 15 cikke van
Tudj meg többet Wolf Eszter

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események