Éjszakai Vendég

Megosztóak a vélemények arról, hogy mennyire egészséges beengedni a lurkókat a családi ágyba. Egyesek kifejezetten szeretik, vannak akik csak elviselik, míg mások kifejezetten nem kedvelik ha egy harmadik alvótársuk akad. Persze van egy határ, nem kell őket teljesen odaszoktatni, de alapvetően tiltani sem.

Elöljáróban annyit, ez nem tanácsadó bejegyzés, sokkal inkább gondolatébresztő. Tény, hogy az alvás kevésbé lesz pihentető, mind nekünk szülőknek, mind pedig a picinek. Jólesik olykor, ha csak magunk vagyunk, egymásra figyelünk, filmet nézünk.

Pici Bende érkezése óta, nálunk sem alakult ki teljesen a végleges rendszer. Sokszor vándorlunk, és máshol ébredünk, mint ahol lefeküdtünk. Dominik például egy nagy matracon alszik most, a rácsos ágyat mi hamar kinőttük. Elalvásnál odafekszünk mellé, de nem engedjük be az ágyunkba, csak a délutáni szundinál. Ha esetleg nem tudná átaludni az éjszakát, akkor a hős párom, Dani alszik vele. Később majd úgy szeretnénk, hogy együtt aludjanak az öcsikéjével egy nagy ágyon. Belegondolni is csodás, milyen édesek lesznek együtt! Mi meg majd bebújunk hozzájuk, mesélünk és nézzük, ahogy elszenderednek!

De ugyan miért olyan fontos a gyerekeknek, hogy bekéredzkedjenek a szülői ágyba? A kicsik ilyen módon szeretnének melegséghez, biztonsághoz jutni. Sok gyereknek rémálmai vannak, vagy félnek a sötétben. Az is előfordul, hogy csak meg kell szokniuk a környezetet. Ha egy ilyen típusú mély probléma húzódik a mamiékkal alvás mögött, akkor a helyzetet kezelni kell, és megoldást kell rá találni.
Ebben a kérdésben nincsenek törvényszerűségek. Ahány család, annyi szokás. Szerintem az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb megoldást. Nincs olyan hogy helyes vagy helytelen. Nem szabad ráerőszakolni a picikre szélsőséges dolgokat (pl. csak velünk alszik/csak egyedül alszik). Meg kell találni az arany középutat. Hajnalban például már mászhat is fel anyuékhoz a kispárnájával. Vagy ha odatévedt éjszaka, mi mindig visszakísértük, és ott altattuk el. A közelség mindig kell a kicsiknek. Ezzel nem lehet, és nem is kell mit tenni!

Szerzőről.

Wolf Eszter
Szerzőnek 15 cikke van
Tudj meg többet Wolf Eszter

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események