Kényeztetés babamódra

Nem csak mi felnőttek, de szemünk fénye is nagyon élvezi, ha finom kezek közé kerül. Az érintés fontos kommunikációs eszköz, pláne babakorban, amikor még mind híján vagyunk az egyéb érintkezési módszereknek. Minden nő, ha nem is mondjuk ki, de sokat görcsöl azon, hogy kialakuljon egy különleges kapcsolat a babával.

 

Testileg és lelkileg is felüdülés a picinek, így mindenkit bátorítok rá, hogy próbálja ki! A lehetőségek tárháza nagyon tágas. Nekem személy szerint a védőnőm tartotta a képzést kiscsoportos foglalkozás keretein belül. Fontos, hogy mi kismamák végezzük a gyakorlatot, hiszen ez tényleg közelebb hoz minket a kicsivel. Egy anyuka legfőbb kommunikációs eszköze a baba felé az érintés. Lehetet volna privát tanfolyamon is részt venni, de jól döntöttem, hogy ezt az utat választottam. Pont elegen voltunk ahhoz, hogy remek hangulatot teremtsünk. Számos előnyt tudnék felsorakoztatni, hogy miért ajánlom a babamasszázst. A gyermekek érzelmi fejlődését is pozitívan befolyásolja, hiszen a sok tapintásnak köszönhetően érzi, hogy szeretjük őt. Ahány tanfolyam, annyi technika, de egy mindig közös: érintésünkkel átadjuk a szeretetet, a nyugalmat. Félreértés ne essék, a kisbabát nem gyurmázzuk, sokkal inkább simogatjuk. Inkább határozott mozdulatokra van szükség, mint csikizésre, az nem minden babának ízlik.

 

A lelki hatások mellett a masszázs az immunrendszerre is jó hatással van, emellett serkenti a vérkeringést, csökkenti a stresszt. Az idegrendszer érését támogatja, valamint az érzékszervek kifejlődését is. A hasfájós babáknak kifejezetten javaslom, hogy kóstoljanak bele, hiszen az emésztésre is jó hatással van, és segíti a gázok felszabadulását. Általában 2 hónapos kor körül szokták elkezdeni a masszázst.

Szerzőről.

Wolf Eszter
Szerzőnek 15 cikke van
Tudj meg többet Wolf Eszter

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események