Baby Life Care Fetaphone

Amikor felkértek, hogy használjam a Baby life care készülékét, egy pillanatig nem gondolkodtam. Nem fogok hazudni, para mami vagyok, így ha lehetőségem van bármire képes vagyok hogy biztonságban tudjam Zènit, a kisfiamat. Az otthoni ctg azonban nem csak engem győzőtt meg. A kis Iza az életét köszönheti neki. Iza mamàja Fenyvesi Bori őszintén mesélt nekem történetükről.

Honnan hallottál a Baby life care fetaphone készülékről? Jól tudom hogy a formatervezésben a párod is segédkezett?
Szerencsés helyzetben voltam, mert már a várandósságom eleje felé felhívta rá a figyelmemet Nagy Richárd (a párom Cosovan Attila cégtársa, http://coandco.cc/ ), hogy létezik egy – akkor még Fetaphon márkanév alatt futó – otthoni magzatfigyelő, aminek a formaterveit és arculatát diplomamunkájaként készítette el Richard (a MOME-n) a Co&Co csapata pedig konzulensként működött közre a folyamatban.

Hogy álltál az otthoni ctg-hez? Gondolom egy pillanatig sem merült fel benned, hogy bármi gond lehet a kisbabáddal, de biztos ami biztos alapon azért használtad a készüléket.
A várandósságom első hét hónapja meglepően felhőtlenül telt, szinte semmilyen általános terhességi tünetet/jeleket nem érzékeltem, úgy éltem a mindennapjaimat, mintha nem is növekedne a pocakom és benne valaki. Vártam, hogy végre betöltsem azt a hetet, amikortól érdemes elkezdeni az otthoni vizsgálatokat. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tud ez a gép és hogyan működik ez a szolgáltatás. A várakozás alatt nem gondoltam, hogy a későbbiekben ilyen életbevágóan fontos szerepe lesz a fetaphone-nak.

Milyen intőjeleket tapasztaltàl a terhességet során?
Sajnos mire odáig jutottam, hogy megkezdhettem az otthoni méréseket már tudtam, hogy nincs minden rendben velünk. Megemelkedett a vérnyomásom és a kis Iza sem növekedett olyan ütemben a pocakomban, mint ahogy azt várta az orvosom, így biztonságképpen több hetes kórházi megfigyelés alá helyezett. Ez idő alatt végül vérnyomáscsökkentőt kellett elkezdenem szedni, s mivel más fenyegető tünetem nem jelentkezett, haza engedtek egy pénteki napon. Egészen a gyógyszerezés megkezdéséig nagyon bizakodó voltam, utána már éreztem, hogy nincsenek rendben a dolgok, nem volt étvágyam, sokat keményedett a hasam, ami sokszor már kínzóan fájdalmas volt.

Aztán elkezdted használni a készüléket….
Az első mérés már e fent felsorolt események után történt. Mikor hazaengedtek a kórházból, rögtön nekiláttunk kipróbálni a Fetaphon-t, hogy Iza megfelelő állapotáról a készülék is megnyugtasson minket. A mérést követően, rögtön érkezett a visszajelzés Dr. Török Miklóstól (a készüléken, emailen és telefonon is), hogy kóros az eredmény, és mérjünk azonnal még egyet. Akkor még azzal nyugtattuk magunkat, hogy biztos a tapasztalatlanságunk miatt nem sikerült jól a próbamérés. Másnap újra használatba vettem a gépet, ami már nekem is gyanús volt, hogy szinte alig mocorgott Iza a mérés alatt, pedig elvileg többször is kellett volna. Ez alkalommal is kóros eredmény született, Török Miklós Doktor úr ezt látva azt javasolta, azonnal keressem fel az orvosomat. Ekkor indult el a levélváltások sora a Doktor úr és a párom között, melyeket újraolvasva mindig könnyekig meghatódom.

El sem tudom képzelni mit érezhettél, amikor negatív visszajelzést küldött a gép, nekem csak egyszer volt “gyanús” mérésem, de akkor is halálra rémültem.
A második kóros mérés, a Doktor úr intő szavai, a családom aggodalma, és az egyre fokozódó gyengeségem megerősítettek abban, hogy vissza kell mennem a kórházba. Hétfő reggel a legközelebbi kórházba mentem labort, ultrahangot és ctg-t csináltatni, amiknek az eredménye egyértelműen azt mutatta sürgős beavatkozásra lesz szükségem. Lényegében szóról szóra az a forgatókönyv következett, amit a Doktor úr megírt nekünk emailben is. A két otthon mért eredményem alapján már látott mindent előre.

interju-02

Tehát tettem, amit javasoltak az orvosok, s közben magamban zokogtam, mert nem értettem, hogy miért történik mindez…
Mikor újra a beutalóval a kezemben sorakoztam a II-es számú női klinika terhespatológiáján még mindig nem akartam belegondolni, hogy esetleg aznap kell megszületnie Izának. De miután már minden friss leletem átnézték az orvosok és megtartották a konzíliumot, jött az orvosom, Dr. Tóth Ferenc és elmesélte, hogy mi vár ránk, hogy Izának jobb lesz, ha kijöhet és fellélegezhet és nekem is, mert már súlyosan kezd leépülni a szervezetem. Így végül terhességi toxémia miatt jutottam a műtőasztalra. Lényegében a műtét volt ez egyetlen megoldás, utólag fogtam fel igazán, hogy a császármetszés előtti pár napban valós életveszélyben voltunk.

interju-01

Hála dr. Török Miklós professzornak, aki folyamatosan kontroll alatt tartja a készüléket használó kismamákat, a kis Iza ma már kész kishölgy, és majd kicsattan az egészségtől.

Nézzétek csak. 🙂

Szerzőről.

Mádai Vivien
Szerzőnek 71 cikke van
Tudj meg többet Mádai Vivien

25 éves vagyok, tavaly végeztem a Színház és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán. Van egy csodálatos férjem, aki a világ legjobb embere. ( az ő papírja már hivatalos )
Lassan 5 éve dolgozom televízióban mint szerkesztő és műsorvezető. És imádtam/ om.

Szólj hozzá

Rólunk

Az oldalunk azért indult, hogy megosszuk Veletek, hogyan tudunk a kislurkók mellett is teljesértékű barátok feleségek és elsősorban Nők lenni.

Közelgő események